Raskrinkavanje.ba

Novi → DODIK LJUT IZAŠAO PRED NOVINARE, VIŠE NEĆE DA ŠUTI: "Sad ću vam reći ko je DAVOR DRAGIČEVIĆ"

28.12.2018
Tekst članka

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i lider SNSD-a ocijenio je danas da je Davor Dragičević „odavno u političkim vodama“, kao i da ima informacije da će grupi "Pravda za Davida" biti odobren skup 30. decemrbra u Banjoj Luci, koji su po prvi put i zvanično zatražili.

Rekao je da Dragičević ima, navodno, podršku u Federaciji BiH, u kojoj nema podrške za slične slučajeve u tom bh.entitetu.

dodik

To govori, kaže, o instrumentalizaciji i pokušaju da se nametnu neka druga politička rješenja kao što je u slučaju reforme policije, koju RS odbacuje.

- Očigledno je, i treba svima da bude jasno, da ovdje nije priča o pravdi i istini. Dragičević je odavno u političkim vodama. Njemu je važnije da se sastane sa Željkom Komšićem da pokušaju napraviti neku 'antirepubličku aktivnost' nego da prihvate pruženu ruku Aleksandra Vučića, koji ima puno razumijevanje da podrži upravo proces traženja istine i pravde – rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

5b7adaee-6988-450c-bbb2-34040a0a0a66-davor-dragicevic-preview

Dodao je i da je Davor Dragičević, najnovijim izjavama i optužbama o odgovornosti vlasti u Banjoj Luci za nerješavanje tog tragičnog slučaja, uputio i političke ocjene koje se tiču Srbije i njenog predsjednika.

Kaže da je na današnjem sastanku vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i izabranih funkcionera zaključeno da nemaju ništa protiv održavanja skupa u Banjoj Luci u organizaciji grupe "Pravda za Davida", jer je prvi put podnesen zahtjev da bude odobreno njegovo održavanje.

davor-dragicevicuhap

Dodik je istakao da je je informisan da je zatraženo da skup bude održan, 30. decembra, u trajanju od dva sata te nema ništa protiv da bude održan i da građani mirno i dostojanstveno iznesu svoje mišljenje.

S obzirom da su organizatori tog skupa zatražili odobrenje morat će, kaže, i da preuzmu punu odgovornost za njegovo odvijanje i da banjalučki trg vrate u stanje u kojem su ga zatekli.

dodik

Ponovio je da je adresa za predmet "Dragičević" banjalučko tužilaštvo koje mora da da informaciju šta se dešava u tom slučaju st*adanja banjalučkog mladića u martu ove godine te ponovio kritike na rad pravosuđa, koje, kaže, nije nezavisno od rada.

dodik-nsl

Dodik je naglasio da u RS treba sačuvati mir.

Članak indeksiran 14.01.2019. Zadnji put osvježen 14.01.2019.

Ocijenjeno u analizi