DODIK LJUT IZAŠAO PRED NOVINARE, VIŠE NEĆE DA ŠUTI: “SAD ĆU VAM REĆI KO JE DAVOR DRAGIČEVIĆ”

Izvor/medij: Nove-Vijesti
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Novi.ba: Još jednom o tome šta Dodik (ni)je rekao

Povodom događaja koji se desio prije nekoliko dana u Banja Luci, predsjednik RS  i lider SNSD-a, Milorad Dodik izjavio je kako je otac ubijenog Davida,  Davor Dragičević „odavno u političkim vodama“, kao i da ima informacije da će grupi “Pravda za Davida” biti odobren skup koji je zakazan za nedjelju 30. decembra u Banjoj Luci, koji su prvi put i zvanično zatražili.

Dodik je izjavio kako svima treba da bude jasno da se ovdje ne radi o pravdi i istini, već političkim situacijama, u kojima Davor ima podršku iz Federacije BIH. Dodik je naveo kako je Davoru  važnije da se sastane sa Željkom Komšićem te da pokušaju napraviti neku ‘antirepubličku aktivnost’ nego da prihvate pruženu ruku Aleksandra Vučića, koji ima puno razumijevanje da podrži upravo proces traženja istine i pravde.

Dodik je još dodao da je  Davor Dragičević svojim novim izjavama i optužbama direktno uputio i   političke ocjene koje se tiču Srbije i njenog predsjednika, kao i to da nema ništa protiv skupa koji treba da se održi 30.decembra.

Članak indeksiran 14. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me