DODIK POMAŽE! "Od 20. srpnja više nisam na dužnosti. Zahvaljujući Erdoganu "

Izvor/medij: Srbija Javlja
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će Priština biti neuspješna u predsjedavanju samitom SEECP-a i zahvalio se turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu na ispunjenju njegova obećanja i dolasku u BiH.

 

Nakon sastanka članova Predsjedništva BiH s Erdoganom, Dodik je rekao da neće ići na KiM kada se tamo održi sastanak SEECP-a jer, kako je rekao, nema potrebe jer on više neće biti na dužnosti predsjednika Predsjedništva BiH 20. srpnja, prenosi portal Klix .

"Od 20. srpnja više nisam predsjednik, pa neka odluče, ali u formatu u kojem BiH ne priznaje status Kosova. Postoji modalitet u kojem ona radi, i vjerojatno će netko u ime BiH otići “, rekao je Dodik.

Dodik smatra da onaj tko će predstavljati BiH na KiM-u kada je riječ o sastanku nije najvažnije pitanje i navodi da je važnije imati forum i dogovoriti se oko njega.

Naglasio je kako je zahvalan Erdoganu na ispunjenju njegova obećanja, koje je dao u Ankari kada su ga članovi Predsjedništva BiH pozvali da dođe u BiH.

Dodik je kazao kako će sutrašnjem samitu Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi, koji će se održati na Jahorini, nazočiti četiri ili pet šefova država.

Sastanku s Erdoganom prisustvovali su i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić.

 

Izvor: Tanjug

Članak indeksiran 20. 07. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me