Dodik poziva sve Srbe da napuste zajedničke institucije: Da li ovo znači početak rata?

Izvor/medij: Cenzurisano
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Tabloidno ratno huškanje: Prepadanjem do klikova

Nikada alarmantnija situaciju u Bosni i Hercegovini , ukoliko u obzir uzmemo period poslije rata. Jučerašnji dan donio je mnogo promjena na političkoj sceni vezanu za državu Bosnu i Hercegovinu. Naime,  Milorad Dodik predsjednik stranke SNSD uz podršku Marka Pavića i Petra Đokića iz DNS-a  odlučili su se na neočekivan i neobičan prijedlog.

Oni su odlučili da pozovu sve ljude koji rade u zajedničkim institucijama, a da su pri tome srpske nacionalnosti da ne gube vrijeme, nego da smjesta napuste. Svakako svima onima koji se žele usuditi na taj korak, rečeno je da institucije napuste na način da jednostavno odu bez objašnjenja i izglaganja svojih razloga zbog kojih napuštaju zajedničke institucije. Predloženo je da napuste zajedničke institucije, te da dođu na konsultacije u Banja Luku, gdje će se detaljno dogovoriti o svim planovima koji slijede po pitanju cijelog događaja o pozivu za rat. Poziv za rat sa Srbijom je stigao iz Sarajeva.

Mnogi smatraju da je do ovog došlo zbog prijetnji da će Bosna i Hercegovina najaviti rat Srbiji. Izjava Bakira Izetbegovića šokirala je prije svega javnost, pa onda cijelu političku scenu. Naime, Bakir smatra kako bi on ratom riješio unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, a dodatno ulje na vatru dodala je činjenica da je Bakir izjavio kako je spreman prihvatiti nezavisnost Kosova.

 

Zaista teška politička pitanja se postavljaju posljednjih par dana, svi stanovnici i Bosne i Srbije su u strahu i panici, jer su tragovi ratovanja još uvijek vidljivi na ljudima koji su sve to preživjeli, i ne bi voljeli proživljavati sve to još jednom.

Pogledajte samo jedan od sukoba Dodika i Izetbegovića: https://www.youtube.com/watch?v=JRiFsKxSRko

Članak indeksiran 09. 02. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me