Raskrinkavanje.ba

Express → DOTAKLI SMO DNO: Škola za TikTok, da i vaše dijete postane poznato

29.09.2023
Tekst članka

Društvene mreže i portali preplavljeni su fotografijama flajera koji su neki roditelji u Beogradu zatekli u poštanskom sandučetu. Riječ je o reklami za “TikTok školu”, čiji osnivač poziva roditelje “da i njihovo dijete postane poznato”.

Škola koja djecu sprema za „najtraženiju profesiju“ izazvala je bijes roditelja:

“Dotakli smo dno – daj lopatu da kopamo još dublje”

“Došlo je digitalno doba, gdje se najveća zarada nalazi upravo na internetu i društvenim mrežama. Preko 30 odsto djece se izražava da žele da budu influenseri kada porastu”, piše na promo-flajeru, gdje stoji i broj za dodatne informacije, a “karijera” na mrežama se predstavlja kao najtraženija profesija.

Letak se viralno širi internetom, baš kao što se i influens marketing industrija širi i raste, zbog čega i kompanije svake godine sve veći budžet ulažu u ovaj vid marketinga.

“Zvuči nevjerovatno da dijete traži pare od roditelja za ovo, ali sve je moguće”, jedan je od komentara.

“Iznenadio bi se koliko roditelja eksploatiše djecu po socijalnim medijima. Ubijede dijete da svira klavir, vozi rolere, bilo šta i odmah nalog na insta/tik tok pa brdo klipova, slika, brand ambasadori itd… Čak i kada znaš da roditelji vode nalog opet je mnogo bizarno. Trumanov šou bukvalno”.

“Zvuči i nevjerovatno da majka uči malo dijete da pjeva pjesme od Crnog Ceraka, ali eto desilo se”.

“Šta vam je, breditovci, što ste se uspalili toliko, svako radi ono što misli da prolazi. Niko vas ne tjera ni da plaćate ni da gledate – a boga mi ni ovo da postavljate, jer pomažete marketing (kakav god da je)”.

“Ma možda se neko za*ebava? Kad sam bio student mangupi sa ETFa odštampali plakat za: Roditeljski sastanak roditelja I godine – Dnevni red:

1. Izbor roditelja prodekana

2….

3. Razno

Tad i tad Amfiteatar taj i taj.

I došlo desetak roditelja”.

“Pazi, ako bi im ukazali i na sve probleme ovo uopšte nije loša ideja. Sva djece su na njemu, i ako nije TikTok biće nešto drugo. U svakom slučaju je bolje da ih neko uputi nego da sama ‘istražuju’”, bili su samo neki od komentara.

Članak indeksiran 27.10.2023. Zadnji put osvježen 27.10.2023.

Ocijenjeno u analizi