Dr4ma u Srbiji: Vakcinacija obavezna ili slijede paprene kazne i oduzimanje djece!

Izvor/medij: Ekspresno
Ocjena: Klikbejt Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Ne, roditeljima koji odbiju obaveznu vakcinaciju djeca neće biti oduzeta

Struka je ovih dana rekla svoje, vakcinacije će biti obavezne u protivinom će slediti oštre kazne protiv onih koji odbiju da vakcinišu decu.

Na društvenim mrežama ovih dana vodi se žestoka rasprava oko vakcinacije dece. Struka i država su rekli svoje , vakcinacije će biti obavezna , a ukoliko odbijete da vakcinišete dete prvo idu novčane kazne ,a kasnije i mera oduzimanja dece.

Centri za socijalni rad se već uveliko spermaju da krenu sa primenom najtežih mera prema roditeljima koji se budu oglušili o obaveznoj vakcinaciji. Kao prva kaznena mera ipak će ići samo novčana kazna i naredba suda da se izvrši vakcinacija, ako se roditelji ogluše i ne ispoštuju ni naredbu suda, sledi još veća novčana kazna i nova naredba.

Ukoliko se roditelji i po drugi put ogluše o naredbu suda , sud tada naređuje centru za socijalni rad da vam oduzmu decu, a vama mogu odrediti i nekoliko meseci zatvora , ako niste platili predhodne kazne.

Kada centar za socijalni rad oduzme decu od vas , oni ih vakcinišu, a nakon toga ih raspoređuju u hraniteljske porodice ili domove za nezbrinutu decu.

Mnogi građani su bili veoma besni zbog ovakvih izjava “struke” i vlade , pa su se mogle čuti teške reči gde građani kažu da struka nije srtuka, već “patrijska struka” u službi režima.

Izvor: Novine.rs

Članak indeksiran 01. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me