Ekskluzivne fotografije iz zatvora u Tuzli: Halid Bešlić iza rešetaka...

Izvor/medij: Depo
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Halid Bešlić nije završio u zatvoru

Halid Bešlić iza rešetaka u Kazneno-popravnom zavodu Tuzla... Ove slike su fragmenti sa snimanja novog spota bh. pjevača, koje je danas nastavljeno u Tuzli i čiji su kadrovi snimani u starom dijelu tuzlanskog zatvora, nekadašnjem zloglasnom "Štoku"


DEPO Portal ekskluzivno donosi fotografije sa snimanja, a kako se Halid Bešlić snašao kao zavorenik, provjerite sami u našoj fotogaleriji...


Podsjećamo, u Tuzli je juče počelo snimanje muzičkog spota za pjesmu „Je l' ti žao što se rastajemo“, koju izvodi Halid Bešlić. Radnja spota zasniva se na romanu Jasmina Imamovića "Slana zemlja", koji je, opet, zasnovan na istinitim događajima i stvarnim likovima iz 1941. godine. Roman ovog mjeseca objavljuje VBZ Zagreb, Sarajevo, Beograd.


Roman prati ljubavnu priču i ratnu dramu narodnog heroja Envera Šiljka i Jevrejke Fride Laufer. Enver Šiljak bio je jedan od šefova pokreta otpora u Tuzli, student prava, službenik u Fabrici soli, ali i muzičar. Frida Laufer bila je članica ilegalnog pokreta otpora u Tuzli. Oboje su bili na prvoj potjernici koju su fašisti raspisali za istaknutim antifašistima Tuzle.


Osim njih, u romanu se pojavljuju i poznati tuzlanski revolucionari - Rudolf Vikić i Memo Suljetović.


Ljubav Envera i Fride se završila tragično. Ona je odvedena u konc-logor, gdje je zajedno sa njihovim, u logoru rođenim djetetom, ubijena, a Enver Šiljak je, zajedno sa Rudolfom Vikićem i Memom Suljetovićem, strijeljan 5. 9. 1941. godine. Dok su Envera Šiljka ustaše vezanog vodile na strijeljanje, on je prolazeći hodnicima i silazeći niz stepenice zatvora pjevao Fridi pjesmu, „Je l' ti žao što se rastajemo“.


Spot realizuje Produkcija Depo iz Sarajeva, u saradnji sa najstarijom diskografskom bh. kućom Sarajevodisk i RTV-om 7 Tuzla, a režiju potpisuje Jasmin Duraković.


U izvođenju pjesme Halidu Bešliću pomaže tuzlanski hor Lege Artis, a spot se, osim u hodnicima KPZ-a, snima u historijskoj jezgri Tuzle i u staroj Fabrici soli, u kojoj su Enver Šiljak i Frida Laufer, nekada radili.


U spotu igraju Nedim Malkočević, Edis Žilić i Feđa Zahirović, dok Fridu Laufer igra mlada manekenka i Miss FBiH Belma Ibrahimović.


Snimanje pjesme i spota završava se danas, a premijera slijedi uskoro.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa/Foto: Amer Beganović)

 

Članak indeksiran 02. 05. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me