ЈЕЗИВА ПОШАСТ ХАРА! За кратко време умрло 14.000 људи, лекари мислили да је грип, а онда су открили СТРАШНУ истину

Izvor/medij: Srbija Javlja
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: 14.000 ljudi u SAD jeste umrlo od sezonske gripe

Шири се муњевитом брзином!

У САД је у првом таласу сезонског грипа оболело 26 милиона људи, а 14.000 је умрло, па се амерички здравствени радници спремају за други талас сезонског грипа у компликованој ситуацији, јер постоји доста сличности између обичног грипа и коронавируса, наводи Глас Америке на српском.

Први талас грипа – инфлуенце Б – имао је свој врхунац у децембру прошле године, па је наставио да опада, показују подаци Центара за превенцију и контролу болести. Исти подаци показују да је други талас грипа почео крајем јануара и да је реч о инфлуенци А, која је слична свињском грипу.

Иако у САД има само 15 потврђених слуцајева оболелих од коронавируса, надлежни су забринути да би вирус могао да се прошири и да би у почетку могао да личи на сезонски грип.

Америцки здравствени радници су саопштили да ће почети да тестирају на коронавирус неке од пацијената који имају симптоме грипа. Тестирања ће бити обављена у Лос Анђелесу, Сан Франциску, Сијетлу, Чикагу и Њујорку.

И сезонски грип и коронавирус изазивају респираторне проблеме, грозницу и кашаљ. Остали симптоми обичног грипа су упала грла, болови у мишићима, цурење из носа и умор.

Научници и даље покушавају да открију све симптоме коронавируса познатог као КОВИД 19. До сада се показало да су чешћи кашаљ, грозница и губљење даха, од упале грла и цурења из носа, наводи ВОА.

Извор: Ало/Танјуг

Članak indeksiran 19. 02. 2020 Zadnji put osvježen prije 4 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me