Filipini: Izdat nalog za hapšenje Bila Gejtsa zbog „ubistva s predumišljajem“ povezanog sa uvođenjem vakcine

Izvor/medij: Nulta tačka
Ocjena: Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Ne postoji potjernica filipinskog suda za Billom Gatesom

Sud na Filipinima izdao je međunarodni nalog za hapšenje Bila Gejtsa, u okviru istrage o uvođenju vakcinacije protiv Covid-19 na toj teritoriji.

Prema tužiocima, višak smrtnih slučajeva je skočio nakon akcije vakcinacije na Filipinima, sa stotinama hiljada građana koji su nepotrebno umrli, a mnogo je više povređenih i osakaćenih, prema navodima tužioca.

Sudija je rekao da je Gejts, kao osnivač Fondacije Bila i Melinde Gejts, „tražen u vezi sa stotinama hiljada smrtnih slučajeva, broj koji se trenutno ne može proceniti i koji će se vremenom eksponencijalno povećati“.

Filipini su već zabranili Gejtsu ulazak u zemlju 2016. i zatražili su od Interpola da prosledi nalog za hapšenje kao „crveno obaveštenje“ drugim policijskim snagama širom sveta, zahtev koji do sada nije ispunjen.

Sud u Manili za gnusne zločine izdao je nalog za hapšenje Gejtsa po članu 248 revidiranog krivičnog zakona (RPC), koji predviđa minimalnu zatvorsku kaznu od 20 godina i jedan dan.

Vest je odmah naišla na superzabranu koju je izdala Gejts fondacija koja sprečava medije u relevantnim jurisdikcijama da izveštavaju o nalogu za hapšenje ili postojanju zabrane dok se slučaj ne reši.

Filipini imaju istoriju sudskih postupaka protiv međunarodnih agencija koje guraju vakcine na teritoriju.

Filipini su 1995. godine optužili agenciju UN UNICEF da vodi tajnu kampanju sterilizacije na toj teritoriji. Država je dobila sudski nalog kojim se zaustavlja UNICEF-ov program protiv tetanusa koji je koristio vakcinu protiv tetanusa potajno sa lekom za abortus. Vakcine protiv hCG-a takođe su pronađene u najmanje četiri druge zemlje.

Portparol Gejts fondacije odbio je da komentariše nalog za hapšenje u četvrtak, rekavši za lokalni radio: „Ovo je nesporazum koji ćemo ispeglati“.

Članak indeksiran 09. 03. 2023 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me