Finska otkrila dokaze da su Države lažirale broj smrtnih slučajeva od COVID-a

Izvor/medij: Epoha
Ocjena: Teorija zavjere Dezinformacija
Raskrinkano u: Nije tačno da je skoro polovica smrti od Covid-19 u Finskoj bila “lažna”

Finska je postala jedna od prvih zemalja koja je otkrila dokaze da su zemlje krivotvorile broj umrlih od COVID-a. Gotovo 40% smrti bilo je lažno.

Finska je postala jedna od prvih zemalja koja je otkrila dokaze da su vladine agencije diljem svijeta počinile prijevaru u izvješćivanju o smrtnim slučajevima povezanim s Covidom tijekom pandemije.

Izvješće baca svjetlo na to kako agencije za javno zdravstvo diljem svijeta preuveličavaju “smrtne slučajeve povezane s Covidom” kako bi stvorile masovnu histeriju.

Prema Sirki Gebeler, glavnoj specijalistici Finskog instituta za zdravlje i socijalnu skrb (THL), covid nije bio stvarni uzrok smrti u do 40 posto smrti pripisanih toj bolesti u Finskoj. Kao rezultat toga, oni neće završiti u službenim podacima Finske kao smrtni slučajevi uzrokovani korona virusom.

Prema finskom izvješću, “Gebelerova jedinica pregledava sve finske smrtovnice prije nego što se proslijede Državnom uredu za statistiku.”

Jedinica se fokusira na smrtovnice povezane s korona virusom u kojima je liječnik naveo covid ili kao primarni ili kao uzrok smrti.

“Broj smrtnih slučajeva povezanih s Covidom u THL-u bio je 6407 u utorak, ali ta brojka uključuje sve smrtne slučajeve koji su se dogodili unutar 30 dana od pozitivnog testa na koronavirus”, navodi se u izvješću. “Prema Gebeleru, u gotovo 4000 ovih slučajeva covid je naveden kao primarni ili neposredni uzrok smrti. U gotovo 1600 slučajeva, koronavirus je naveden kao čimbenik koji je pridonio.”

“U približno 900 slučajeva koji su prvobitno zabilježeni kao smrtni slučajevi povezani s covidom, stvarne potvrde o smrti ne sadrže nikakve naznake zaraze koronavirusom”, dodaje se u izvješću.

Finsko izvješće dodatno podupire pritužbe statističkih analitičara i stručnjaka za javno zdravstvo da nije bilo razlike između smrti od covida i smrti od covida tijekom pandemije.

Sumnja se da su neke zemlje to namjerno spojile kako bi izazvale i produžile stanje javne uzbune.

Najočitija zastavica bila je da je otprilike 95% umrlih od covida imalo više ozbiljnih komorbiditeta i da je prosječna dob smrti bila oko očekivanog životnog vijeka. Statistika američkog CDC-a pokazuje da 95% smrtnih slučajeva povezanih s covidom navodi u prosjeku 4 komorbiditeta, dok 5% navodi covid kao jedini poznati uzrok smrti. Takvi komorbiditeti uključuju kardiovaskularne bolesti (10,5%), dijabetes (7,3%) i rak (5,6%). Prosječna dob umrlih od covida je 77 godina.

Čak i uz velike sukobe, koji se sada ispravljaju u Finskoj, smrtnost povezana s covidom je samo 0,084% svjetske populacije, što je relativno blago u usporedbi s drugim velikim globalnim pandemijama.

Finski statističari objasnili su zašto je uobičajeni službeni način prijavljivanja smrti od covida bio vrlo pogrešan.
“Brojke koje završe kao dio međunarodnih usporedbi mogu uključivati, na primjer, slučajeve u kojima je pacijent imao ozbiljan srčani udar prije ili nakon zaraze koronavirusom i na kraju umro od zatajenja srca”, stoji u izvješću. “COVID bolest može biti vrlo blaga i stoga nije navedena kao uzrok smrti.”

U ranim fazama pandemije, metrika temeljena na vremenskom okviru od 30 dana bila je korisnija, kaže Goebeler. Čak je i tada bilo relativno malo lažno pozitivnih rezultata. Prosječna dob preminulih nakon pozitivnih testova na korona virus porasla je prošlog proljeća sa 84 na 85 godina. Prosječna dob muškaraca je 81 godina, a žena 87 godina.

Većina smrti sada se događa na samom kraju prirodnog životnog ciklusa – rekao je Gebeler.

Na prste jedne ruke možete nabrojati broj pacijenata mlađih od 60 godina koji su umrli isključivo od covida od ožujka prošle godine – dodala je.

Kao što je ranije objavljeno, covid koordinatorica Trumpove administracije, dr. Deborah Birks, u svojoj je knjizi “Tiha invazija: neispričana priča o Trumpovoj administraciji, Covidu i sprječavanju sljedeće pandemije prije nego što bude prekasno” priznala da će se “sakriti” podaci koji su poslani državama kako bi usmjerili njihove odgovore na covid.

“Naša subotnja i nedjeljna rutina izvještavanja ubrzo je postala: pisati, poslati, revidirati, sakriti, ponovo poslati”, piše Birks.

U očitom primjeru prikrivanja prijevare podataka usred bijela dana, dr. Birks je zapravo priznao da Sjedinjene Države preuveličavaju stopu smrtnosti od covida.

“Dakle, mislim da smo zauzeli vrlo liberalan pristup smrtnosti u ovoj zemlji,” rekao je Birks na tiskovnoj konferenciji u travnju 2020. “Postoje druge zemlje u kojima ako ste imali već postojeće stanje, i recimo, virus te stavio na intenzivnu njegu, a onda imaš problem sa srcem ili bubrezima, neke zemlje to bilježe kao problem sa srcem ili bubrezima i nije smrt od covida. Trenutačno ga još uvijek pratimo. I mi ćemo, mislim, velika stvar u tome što imamo forme koje dolaze i formu koja ima mogućnost da to označi kao covid infekciju. Trenutno je namjera da ako netko umre od covida, to računamo kao smrt od covida.”

Novinar je s pravom uzvratio: “Možete li biti sigurni? Mislim, jeste li čuli od patologa da to nije nužno slučaj ili ste sigurni? Kako možete biti sigurni u to?”

Bilo je to prikladno pitanje u to vrijeme. Odgovor je jednostavan: stručnjaci za javno zdravstvo namjerno su pokušavali stvoriti stanje panike tijekom pandemije covida.

“Stručnjaci” su namjestili raspravu o covidu i javnost sada traži odgovornost.

 
Članak indeksiran 18. 11. 2022 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me