FONDACIJA NASTAVLJA S REDOVNIM AKTIVNOSTIMA S JOŠ VEĆIM ENTUZIJAZMOM

Izvor/medij: Facebook profili i stranice
Ocjena: Pseudonauka
Raskrinkano u: “Hajdemo u planine, hajdemo u tunele”: Mediji i ministri u morbidnoj kampanji Semira Osmanagića

Nakon objavljivanja vijesti da je Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramdia Sunca' uvela drastične mjere štednje zbog smanjenog turističkog priliva, putem socijalnih mreža upućene su brojne poruke podrške timu Fondacije. Zahvaljujemo se na iskrenim riječima naših vjernih posjetilaca i volontera.

Fondacija neće realizovati prijedloge da se osnuje poseban donacijski bankarski i pay pal račun zbog ove situacije. Na službenoj web stranici Fondacije već postoji način podrške (http://piramidasunca.ba/…/intesa-bank-instruction-donations…).

Umjesto toga, poziva sve one koji to mogu da dođu i osjete naučne, energetske i ljekovite beneficije posjete piramidama, tunelima i parkovima Fondacije.

Svi bivši uposlenici su izrazili želju da u narednom periodu volontiraju i tako doprinesu normalnom procesu promocije, iskopavanja i održavanja svih lokacija. Stoga će Fondacija sa zainteresovanima potpisati kratkoročne volonterske ugovore do 90 dana kako bi sve bilo u skladu sa zakonom.

U Visokom su stigli i prvi volonteri iz inostranstva (volonterke iz Rusije i Srbije) koje su bile aktivne u tunelima Ravne, kancelariji i parku Ravne 2. Zajedno s direktorom Fondacije dr. Semirom Osmanagićem radile su i na uređenju rekreacijske staze 'Pyramid Trail' koja vodi od parka do platoa piramide.

U parku 'Ravne 2' privodi se kraju prva faza izgradnje instalacije 'Vremeplov'. Riječ je o 24 betonska stuba koja će kasnije poslužiti kao podloga umjetničkim slikama koje će prikazivati 24 misteriozne arheološke lokacije iz 24 zemlje svijeta.

Radnici Fondacije nastavljaju i akcije čišćenja novog parkinga na Ravnama od paprati, šiblja, suhih grana i slično. Također, očišćeni su i Aero banja i park 'Ravne 2' nakon snijega, vjetra i kiša koji su po običaju načinili štetu na biljkama i drveću.

Turistički tim Fondacije pregovara s organizatorima putovanja iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske o posjetama Bosanskoj dolini piramida u aprilu, maju i junu 2020.

Osnivač Fondacije će i tokom marta i aprila biti aktivan s promocijama projekta u Njemačkoj, Francuskoj, SAD, Bugarskoj i Makedoniji. Naravno, sva putovanja dr. Osmanagić sam finansira kao i do sada.

Image may contain: 2 people, people sitting

Image may contain: one or more people, people standing, tree, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, people standing, tree, outdoor and nature

Članak indeksiran 24. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me