(FOTO) DŽONSONE, BRUKO BELOSVETSKA! Optužuje Ruse za politizaciju SP u fudbalu, a ENGLEZI SU POZDRAVLJALI HITLERA UZDIGNUTOM RUKOM!

Izvor/medij: Informer
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Dezinformacija
Raskrinkano u: Da li je Sovjetski savez zaista bojkotovao Olimpijadu u Berlinu 1936?

Većina svetskih medija je prekjuče prenela vest da je šef britanske diplomatije Boris Džonson izjavio da smatra da predsednik Rusije Vladimir Putin koristi Svetsko prvenstvo u fudbalu za poboljšanje imidža Rusije

On se složio sa jednim od poslanika da ovo što se sada dešava liči na to kako je Hitler iskoristio Olimpijske igre 1936. godine u Berlinu.

Ako je i od Engleza, mnogo je, jer prosto je neverovatno da se Džonson ne seća, ili pak ne želi da se seti na koji način su upravo njegovi sunarodnici učestvovali u sportskim takmičenjima sa sportistima nacističke Nemačke.

Te 1936. mnogi su bili Hitlerovi prijatelji. Paradoks je da su mu najbliži bili Poljaci, a nije nepoznato ni to da su zajedno sa njima čerupali Čehoslovačku, u momentima kada su Nemci anektirali Sudete. Za to vreme, Britanac Čemberlen i Francuz Daladje su mudro ćutali!

OVAKU LAŽ O SRBIJI I RUSIJI MOŽE REĆI SAMO BRITANAC! Džonson: Krim prva nasilna promena granica u Evropi posle 1945!

Treba naglasiti i to da su Sovjeti Olimpijske igre 1936. bojkotovali zbog građanskog rata u Španiji i nacističkog mešanja u njega.

Elem, da ostanemo na temi fudbala, sa istorijskog aspekta veza sa Hitlerom, sigurni smo da bi se trebalo setiti ovog 14. maja 1938. godine, kada je fudbalska reprezentacija Engleske gostovala na već pomenutom Olimpijskom stadionu u Berlinu i pred 110.000 navijača salutirala nacističkim pozdravom pred početak utakmice.

Čuveni Stenli Metjus, koji je kasnije dobio titulu sera, bio je među onima koji su salutirali u čast Hitlera i nacizma. Jedna lasta ne čini proleće, ali treba pohvaliti golmana Džeka Kirbija, koji je jedini odbio da digne desnicu uvis, mada je bilo ogromnih pritisaka od strane britanskih diplomata da to učini.

 

AP PHOTO

 

 

Prema pisanju Radio-televizije Srbije, pre nego što su se vratili kući, ostrvljani su imali „čast" da se upoznaju i rukuju sa samim Firerom. Kako je rekao jedan od rezervnih golmana britanske reprezentacije Teri Hadl, Hitler je priredio prijem za njegove saigrače u odmaralištu Berhtesgadenu, koje se nalazi 400 kilometara od Berlina u Bavarskoj. 

BRITANIJA OBJAVILA RAT RUSIJI! Vlada u Londonu rešila da na Kremlj SVALI SVE ZLOČINE U SVOJOJ ZEMLJI?!

U pratnji SS osoblja, britanski fudbaleri su sprovedeni do Hitlera, gde su se rukovali sa nacističkim vođom i kratko popričali. Navodno postoji i fotografija sa tog sastanka, koja se nalazila i privatnoj kolekciji jednog od fudbalera. Za Nemačku je taj potez bio potpuni propagandni pogodak. Danijel Peti, jedan od britanskih reprezentativaca, decenijama kasnije potvrdio je da su se on i njegovi saigrači rukovali sa Firerom. 

- Od tog trenutka stalno perem ruke - rekao je jednom prilikom Peti, piše u tekstu Radio-televizije Srbije. 

Možemo, na kraju, da se setimo i gostovanja Derbi Kauntija u Nemačkoj 1934. godine, kada su fudbaleri tog engleskog kluba na sve četiri utakmice salutirali dizanjem ruke.

Šta mislite, da li su ovo sasvim dovoljni razlozi da Englezi u širokom luku izbegavaju temu koja povezuje fudbal i Hitlera?

Članak indeksiran 25. 03. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me