Raskrinkavanje.ba

Vijesti Balkan → (FOTO) UHAPŠEN ŽIKA TODOROVIĆ: Pogledajte spektakularnu akciju policije

25.09.2018
Tekst članka

Srđan Žika Todorović uhapšen je u zajedničkoj akciji nekoliko država iz regiona u Mirijevu. Glumac je pao u ruke policiji, ali samo za potrebe snimanja filma “Južni vetar” Miloša Avramovića.

Pored njega deo glumačke ekipe su i Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac i Jovana Stojiljković. Naredne godine u domaćim bioskopima gledaćemo uzbudljivu priču o Beogradu kroz vizuru jednog određenog dela njegovog stanovništva s one strane zakona.

“Ovaj scenario je rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživeo i preživeo odrastajući devedesetih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svetu bez heroja”, rekao je Miloš Avramović, reditelj i scenarista filma.

“Scenario je posvećen mojim preminulim drugovima i drugaricama, a moj junak govori u njihovo ime.”

Snimanje se pretežno odvijalo na teritoriji gradske opštine Zvezdara u naselju Mirijevo. “Južni vetar” je 2010. godine nagrađen sredstvima za razvoj scenarija na konkursu Sektarijata za kulturu Beograda, a prošle godine je pobedio na konkursu Filmskog centra Srbije, gde je nagrađen sredstvima za produkciju. Jedna od producenta je i Miloš Biković.

(Kurir.rs/ Foto: Aleksandar Letić i Nebojša Mandić)

Članak indeksiran 30.11.2018. Zadnji put osvježen 30.11.2018.

Ocijenjeno u analizi