Galijašević: Mektićev savetnik bivši pripadnik odreda "El mudžahid"

Izvor/medij: Blic
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Galijaševićev desetogodišnji terorista

Jedan od najbližih saradnika ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića je Adnan Dlakić, bivši pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahid", tvrdi ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

On je naveo da je Dlakić stručni saradnik za borbu protiv privrednog kriminala u Ministarstvu bezbednosti BiH i jedan od najbližih saradnika ministra Mektića, a na spisku pripadnika odreda "El mudžahid" vodi se pod rednim brojem 573.

 

- Adnan Dlakić je veoma bitan lik, s obzirom da je on formulisao celu politiku ministru Mektiću. Dakle, ovo što Mektić radi na planu kriminalizacije rukovodstva Republike Srspke, na planu kriminalizacije ekonomije i bankarskog sektora Srpske, to u stvari dolazi iz glave Dlakić Adnana - rekao je Galijašević za Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS).

Prema njegovim rečima, sve to ima za cilj skretanje pažnje sa borbe protiv terorizma, koji je trenutno najveća opasnost po BiH. Zbog toga se, kaže, prikrivaju podaci o broju ratnika koji su otišli u Siriju, kao i o broju povratnika, a to u delo provode bivši pripadnici odreda "El mudžahid", kao i ostali ratni kadrovi iz bošnjačkog naroda, raspoređeni po zajedničkim institucijama.

Dlakić je na predlog Ministarstva bezbjednosti BiH prošle godine izabran i za kontakt osobu za saradnju sa Kancelarijom UN za droge i kriminal.

Članak indeksiran 17. 11. 2017 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me