GRAVIOLA – čudesna biljka koja liječi rak!

Izvor/medij: PoRiluk
Ocjena: Pseudonauka Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Graviola ne liječi rak i nije “10.000 puta” učinkovitija od hemoterapije 

Sve veći broj znanstvenika i liječnika zagovara biljku graviolu kao prevenciju te alternativnu opciju samog izlječenja karcinoma.

Graviola je trenutno najpopularniji preparat prirodne medicine o čijim dobrobitima se vijest sve više širi. Ovo čudesno stablo koje raste duboko u amazonskoj prašumi, učinkovito i na prirodni način uništava stanice raka snagom nekoliko stotina puta jačom od kemoterapije, a da pri tome ne šteti zdravim stanicama. Stoga, prirodna terapija graviolom ne uzrokuje ekstremne mučnine, gubitak težine te gubitak kose pa je pogodna za preventivu i pomoć pri liječenju raznih tipova karcinoma.

Ljekovita Graviola
Graviola, latinskim nazivom Annona muricata, zimzelena je biljka porijeklom iz Južne Amerike. Na engleskom jeziku, graviola ima nadahnuti naziv „soursop“ što znači Izvorni sok.
O ljekovitosti graviole saznajemo od jednog od najvećih američkih proizvođača lijekova koji je ovu biljku podvrgnuo na više od 20 laboratorijskih testova koji su se provodili od 1970-ih godina.Istraživanja su pokazala da bioaktivni spojevi iz graviole, annona acetogenini, ubijaju maligne stanice čak 12 vrsta karcinoma, među kojima su karcinom debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače.

Iako je najpopularnija zbog snažne učinkovitosti u prevenciji i borbi protiv karcinoma, Graviola ima i druge blagodati:

  • Detoksicira organizam, čisti donji probavni sustav, pomaže kod želudačnih i probavnih tegoba
  • Ima antivirusno, antibakterijsko, antiparazitno i antimikrobno svojstvo: pomaže u liječenju groznice, prehlade i gripe, kašlja, herpesa simplex, kandide i ešerihije koli (Escherichia coli);
  • Podiže imunitet i jača tijelo i životnu energiju te štiti od smrtonosnih infekcija;
  • Ima umirujući efekt i daje bolji san, sredstvo protiv stresa, prirodni sedativ i antidepresiv, pomaže kod depresije te živčanih poremećaja, poboljšava raspoloženje, snižava visoki krvni tlak;
  • Podrška je limfnom sustavu i cirkulaciji;
  • Koristi se kao analgetik: protiv bolova, upale mišića i zglobova, kod artritisa i drugih upala;
  • Blagotvorno djeluje na sve organe i pomaže kod astme, dijabetesa tipa 2, zatim bolesti pluća, srca, jetre i žuči

Graviola djeluje na više razina u prevenciji i liječenju karcinoma i tumora: uništava stanice raka bez štetnih nuspojava, jača imunološki sustav, štiti od infekcija, uspostavlja normalan rad organa, vraća životnu energiju te pozitivan životni stav.

Drevna uporaba
•  U peruanskoj Amazoniji, graviola se upotrebljava kao sredstvo za smirenje i protiv dijabetesa;
•  U brazilskoj Amazoniji, graviola je poznata kao lijek za jetru;
•  U Indiji se preporuča za bolji san, protiv bolesti žuči, prehlade kao i za brze otrežnjenje pijanaca;
•  U Africi je koriste kao analgetik i često nalazi primjenu u liječenju dječje groznice;
•  Razni dijelovi graviola stabla, uključujući koru, lišće, korijenje, plod i sjemenke ploda se stoljećima  koriste u medicini južnoameričkih Indijanaca za liječenje artritisa, astme te bolesti srca i jetre

Članak indeksiran 15. 06. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me