Raskrinkavanje.ba

Srbija Javlja → ХАРАДИНАЈ ЗВАНИЧНО ОБЈАВИО СРБИЈИ РАТ! Стао пред телевизијске камере и заурлао: Признајте Косово или је крај!

27.08.2019
Tekst članka

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај изјавио је да нема смисла дати косовско тржиште Србији и да, до признања косовске независности, не одустаје од укидања таксе од 100 одсто на увоз робе из Србије.

Харадинај је гостујући у емисји “Интерактив” на КТВ оценио да је идеја Демократског савеза Косова и Самоопредељења о реципроцитету са Србијом “увођење на мала врата укидања таксе”.

Харадинај је рекао да ако победи на изборима неће одустати од такси док Србија не призна Косово.

– Прошли смо кроз тешкоће, али не мењамо правац за Косово. Косово мора закључити своју државност, порезом до признања. Порез је пут до признавања. Тржиште. Нема смисла дати тржиште Србији. Ако отворимо тржиште, однос је 99 према 1. Иза идеје реципроцитета крије се укидању пореза. Ако успоставимо реципроцитет, Србија може да освоји наше тржиште – поручио је Харадинај, преноси “Газетаекспресс”.

Није добро укинути таксе пре него што Србија призна Косово, оцењује Харадинај и додаје да “није случајно што га је позвао Специјални суд”.

 

Извор: Ало.рс

Članak indeksiran 27.08.2019. Zadnji put osvježen 27.08.2019.

Ocijenjeno u analizi