Raskrinkavanje.ba

Srna → HELIER: ILUMINATI IMAJU VANZEMALJSKU TEHNOLOGIJU ZA SPASAVANjE KLIME

15.02.2018
Tekst članka

ONTARIO, 15. FEBRUARA /SRNA/ - Bivši kanadski ministar odbrane Pol Helier tvrdi da iluminati već imaju vanzemaljsku tehnologiju koja može da zaustavi klimatske promjene, ali je kriju od javnosti zato što pomažu industriji fosilnih goriva.

On tvrdi da tajna organizacija iluminata postoji, te da je uspjela da održi ovu tehnologiju tajnom, dok ne uspiju da unovče bilione dolara naftnih rezervi koje imaju.

"Morate izaći sa istinom, recite nam šta se događa i promijenite prioritete kako biste spasili svijet za buduće generacije, umjesto da ga uništite u ratovima", poručuje Helier u video-snimku na "Jutjub" kanalu "Lazarus efekt medija".

On je već šokirao javnost tvrdnjom da su SAD intervenisale kako bi preuzele mjesto rušenja vanzemaljske letjelice u kanadskoj provinciji Manitoba.

"Upravo su ti vanzemaljci izvor tehnologije koja poništava klimatske promjene", tvrdi Helier.

Helier je bio kanadski ministar odbrane šezdesetih godina prošlog vijeka.

Iluminati su omiljen termin među teoretičarima zavjera i označavaju elitno tajno društvo koje upravlja globalnom politikom i ekonomijom, te radi na uspostavljanju takozvanog novog svjetskog poretka.

U tom poretku bi, prema nekim verzijama ove teorije zavjere, "svjetska vlada" istrijebila većinu čovječanstva i porobila ostatak.

O Helierovoj izjavi izvijestili su "Dejli mejl" i drugi britanski listovi, a "Snopis", poznata stranica za provjeru sumnjivih tvrdnji koje kruže internetom, provjerila je vijest i proglasila je tačnom, odnosno utvrdila da je Helier to zaista rekao.

Članak indeksiran 06.09.2020. Zadnji put osvježen 06.09.2020.

Ocijenjeno u analizi