Hoće li Ćudić ponovo promijeniti naciju da bi se domogla Doma naroda!?

Izvor/medij: BNN
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Manipulisanje činjenicama Lažna vijest
Raskrinkano u: Portal “BNN”: Promocija BPS-a i napadi na opoziciju u Kantonu Sarajevo

Sabina Ćudić ovogodišnja je kandidatkinja Naše stranke za Parlament Federacije BiH. U isti taj dom pokušala je ući četiri godine ranije, tačnije u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, i to kroz nominaciju kao "Ostala" iz Skupštine Kantona Sarajevo. Njen transfer u ovaj dom zaustavio je CIK jer je ustanovio da je, u odnosu na prošle izbore, Sabina Ćudić uspijela promijeniti sitnicu - sopstvenu naciju. Od Bošnjakinje postala je "Ostala". S toga je CIK zabranio Ćudićevoj da postane "delegatkinja Doma naroda FBiH" jer od promjene nacije treba proći, barem, jedan izborni ciklus a ne da se, kao u slučaju Ćudićeve, od izbora do izbora mijenja nacija i za takav čin pronađe zgodno objašnjenje. Da li će Ćudićeva i na ovim izborima imati igrokaz oko sopstvene nacionalnosti ostaje da se vidi.

Još uvijek nije poznato pod čijom nacionalnom zastavom Sabina Ćudić izlazi na ovogodišnje izbore. Poznato je tek da je u Skupštini Kantona Sarajevo imala "odličan" učinak. Dva puta je stigla glasati za budžet Vlade KS, 2015 i 2016.godine, vjerovatno jer je Naša stranka našla poneki interes unutar tog budžeta.

Podržali su izvještaje svih zdravstvenih institucija u 2017.godini, osim Domova zdravlja KS, iako su u javnosti "teško" kritikovali ono što su, zapravo, u Skupštini KS podržavali. Stigli su podržati i zivještaj o radu "Sarajevošuma", firme koja je poharala sve što vrijedi od šumskih vrijednosti u KS. U pauzi "opozicionog djelovanja" Ćudić i Naša stranka predložili su da se za 100.000KM smanji stipendiranje šehidske djece. Imali su i "revolucionarni amandman na budžet" u vidu "kupovine novogodišnjih ukrasa u visini od 500.000KM" što jke, inače, vrlo "socijalno osjetljiv" amandman na budžet.

Ne treba posebno napominjati da su na sjednicama o ubistvu Edite Malkoč, Selme Agić, Dženana Memića, kao i na sjednici o političkim ubistvima, ili radu Tužilaštva KS, zastupnici Naše stranke i Sabina Ćudić držali oborenu glavu i šutjeli jer, ipak, oni se bave novogodišnjim ukrasima i pokušaju smanjivanja obima prava šehidske djece.

Za to isto vrijeme njihov kolega Edin Forto, iz Naše stranke, primao je dva paušala ali "nije prmijetio" da mu se na račun slijevaju dvostruka primanja. Kada su ga kolege iz Skupštine Ks raskrinkale, Forto je sav novac vratio jer je, prethodno, izložen neviđenoj skupštinskoj sramoti.

Tako se, nažalost, jedna dobra ideja režisera Danisa Tanovića, kada je osnivao Našu stranku, pretvorila u lokalnu kaljužu u kojoj razne ćudićke, forte i slične pojave izigravaju opoziciju mijenjajući nacije, izigravajući opoziciju koja tiho podržava vlast, uzima duple paušale, ali drugima drži "moralne lekcije", i pokušavaju da u sred Sarajeva, koje je optočeno šehidima, smanje naknade za školovanje njihovoj djeci.

Izvor: 

BNN.BA

Članak indeksiran 03. 10. 2018 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me