Raskrinkavanje.ba

Telegraf → I Sarajevo sprema crnu listu Srba? Na njoj političari, ministri, poslovni ljudi, književnici...

09.11.2018
Tekst članka

Na ovoj listi bi mogao da se nađe i Aleksandar Vulin

Posle Crne Gore i Sarajevo navodno sprema crnu listu Srba kojima će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, pišu Novosti. Na ovoj listi bi mogli da se "nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari.

 

- Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH - piše list i navodi da bi na njoj, između ostalih, mogli da se nađu i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider radikala Vojislav Šešelj, glavni urednik TV "Hepi"Milomir Marić i predsednika pokreta "Zavetnici" Stefan Stamenkovski.

Dnevnik podseća da je Mektić nedavno potvredio da "postoji registar osoba koje su proterane ili im je, na određeni period, zabranjen ulazak u BiH, i da je u njemu oko 2.000 ljudi", ali da je odbio da to nazove "crnom listom", jer "BiH nije SAD da pravi crne liste".

"Novosti" navode i da je Mektić navodno "blizak predstavnicima američke administracije u ambasadi SAD u Sarajevu", a bio je dovođen i "u vezu sa aferom prisluškivanja predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, preko veza sa njim, i srpskog šefa države Aleksandra Vučića".

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Članak indeksiran 12.11.2018. Zadnji put osvježen 30.01.2024.

Ocijenjeno u analizi