Raskrinkavanje.ba

Islamski-portal → Ima posebnu teoriju zavjere, ali i lijek?! Semir Osmanagić tvrdi da piramide u Visokom LIJEČE koronavirus… |

15.03.2020
Tekst članka

On je u emisiji također rekao da u Visokom imaju čak dva lijeka za koronavirus. Tvrdi kako je u piramidama u Visokom zastupljen veliki broj negativnih iona koji liječe ovaj virus

Direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ i pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić gostovao je kod Senada Hadžifejzovića te iznio nevjerovatne tvrdnje i teorije vezane za koronavirus.

 

Naime, tema dnevnika bio je koronavirus, aktuelna tema kojom se bavi cijeli svijet u posljednjih nekoliko sedmica, a dr. Osmanagić je govorio o ovom virusu, načinima kako se izliječiti, ali i kako je izbjeći, odnosno zaštiti svoj organizam i podići imunitet.

– Korona je projekat, ne može se desiti na ovoj planeti tako nešto veliko da nije projekat, da nije upravljan. Dizajniran, problem se napravi, dostigne vrhunac i onda se ponude rješenja i po toj formuli se sve dešava na ovoj planeti u zadnjih 7.000 godina. – kazao je dr. Osmanagić na početku gostovanja, te dodao: „Morao bih te ispraviti Senade kad si rekao da se korona ne može uništiti. Naravno da se može uništiti, ali o tome možemo kasnije…“.

Osmanagić je u emisiji rekao da je korona je ozbiljan problem i projekt koji se kontrolira.

 

“Ovo nije teorija zavjere, ovo je zavjera. Oni koji su ga pustili, znaju do kada će trajati. Korona virus je razvijen u Velikoj Britaniji, a onda je posijan u Wuhanu. I prije je Wuhan bio središte razvoja bioloških oružja. Razvijaju 20 godina nove tipove virusa.”

On je u emisiji također rekao da u Visokom imaju čak dva lijeka za koronavirus. Tvrdi kako je u piramidama u Visokom zastupljen veliki broj negativnih iona koji liječe ovaj virus.

Na svom Facebook profilu iznio je i sličnu tvrdnju tvrdnju napisavši kako se zapravo liječi koronavirus, te da “lijek” leži u piramidama u Visokom.

– Nekoliko rečenica na temu korona virusa. U situaciji bez vakcine, bez terapija, antibiotika koji ne mogu pomoći, bez respiratora, s psihozom koju stvaraju mediji, treba imati na umu da dva naučno dokazana neprijatelja korona virusa jesu prisutna u Visokom.

Prvi je visoka koncentracija negativnih iona koji razaraju strukturu svih virusa, bakterija i gljivica. Koncentracije negativnih iona u našim kućama su 50 ni/ccm, na Igmanu 750 ni/ccm, a u prahistorijskim podzemnim tunelima Ravne, na kojima mi radimo već 15 godina, vrijednosti su u rangu od 20.000 ni/ccm – 40.000 ni/ccm, što je 50 PUTA VEĆI NIVO NEGO NA IGMANU ILI BJELAŠNICI! Dakle, 50 puta je zdravije posjetiti tunele nego vrh Igmana.

Drugi način borbe protiv virusa je šetnja u (borovoj) šumi. Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ napravila je nekoliko rekreacijskih staza, dužine od 1-12 km u Visokom, sa startom u našom prelijepom parku ‘Ravne 2’, koje se pružaju kroz crnogorične šume. To su rijetke uređene i označene rekreacijske staze u ZDK. Nauci je poznato da šumsko drveće emituje hlapljive organske spojeve biljnih derivata – fitoncide, koji istrebljuju mikrobe. Kada hodamo šumom naš dah se sjedinjuje s ovim komponentama i podiže nam se imunitet – napisao je Osmanagić.

bhdijaspora.net

Izvor: https://www.novihorizonti.ba/ima-posebnu-teoriju-zavjere-ali-i-lijek-semir-osmanagic-tvrdi-da-piramide-u-visokom-lijece-koronavirus/

Pratite nas i na facebooku

Članak indeksiran 26.03.2020. Zadnji put osvježen 26.03.2020.

Ocijenjeno u analizi