Raskrinkavanje.ba

Antimigrant → “ISIL ulaže milijarde dolara u migrantski pohod!” * Da li su SDA i Islamska zajednica svjesni u šta guraju bošnjački narod?

19.01.2021
Tekst članka

Kakav interes ima Evropa od pohoda ISIL-a na Evropu? – ključno je pitanje koje ne može razabrati običan građanin.

Ovo pitanje se raspetljava tek u saznanju da tzv. Islamska država nije nikakav muslimanski proizvod, već je produkt krstaškog fundamentalizma, desničarskih snaga na Zapadu, koje su smislile savršen projekat za međumuslimanske pokolje. Drugi korak u raspetljavanu ove enigme leži u orwellovskoj ambiciji desničarske Evrope da mobilizira svoje biračko tijelo na strahu od islama, baš u Evropi!, te da ukloni Bošnjake sa političke scene u BiH. A to će se dogodti kroz kratkotrajnu vladavinu ISIL-a na bošnjačkom životnom prostoru, nakon čega će antiteroristička koalicija pomesti sa lica Bosne i ISIL i Bošnjake. U prvu fazu ovog plana su silom korupcije uvučeni SDA i Islamska zajednica, koje tako postaju saučesnici u uvozu ISIL-ovih terorista. No, pojedinci, ti tzv. lideri, oni će sa torbama para završiti daleko, kad ove plane sirijski scenario.

U astavku evo jednog razmišljanja tzv. eksperta za terorizam Dževada Galijaševića koji se, za divno čudno, nije oglašavao dok u BiH ne uvezena kritična masa ISILovih terorista. Oglasio se sada, kada je sve postalo beznadežno, i kada 59.000 ISIL-ovaca čeka da im neko dostavi oružje. (A.)

Vrijeme je da se pitanje migrantskog talasa posmatra kao složeno bezbjednosno pitanje, upozorava stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević.

Migranti koji dolaze u BiH iza leđa imaju, tvrdi, neograničene resurse Islamske države, vrijedne nekoliko milijardi dolara kojima može godinama finansirati svoj pohod na Evropu.

– To znači da novac dobijaju preko pojedinih katarskih, turskih i saudijskih banaka i da je poznato da otprilike dobijaju nešto više od 600 dolara za mjesečno izdržavanje. Mi smo davno bili dužni da provjerimo ovu činjenicu kao bezbjednosno pitanje i kao vid pranja novca zbog finansiranja terorističkih aktivnosti – istakao je Galijašević.

Članak indeksiran 12.02.2021. Zadnji put osvježen 12.02.2021.

Ocijenjeno u analizi