Raskrinkavanje.ba

Source.ba → Isplivala slika kad je Macronova žena bila njegova učiteljica: Njihova priča je kontroverzna

04.03.2024
Tekst članka

Iako su Emmanuel i Brigitte Macron danas poznati kao predsjednik Francuske i prva dama, njihova veza započela je kontroverzno, s obzirom na razliku u godinama. Brigitte je bila 40-godišnja profesorica francuskog i latinskog jezika, dok je Emmanuel imao samo 16 godina kada su se upoznali.

Fotografija koja kruži društvenim mrežama prikazuje Brigitte s bivšim suprugom Andreom-Louisom Auzierom, dok je Emmanuel na slici s njima kao da je njihov sin. Ova slika iz prošlosti potiče rasprave o njihovom početku veze i povećava intrigantnost njihove ljubavne priče.

Emmanuel Macron je navodno osvojio pažnju svoje učiteljice dok je glumio u predstavi, a njihova veza, unatoč burnim reakcijama Macronovih roditelja, rezultirala je brakom 2007. godine. Ova neobična romansa i brak postali su senzacija ali i predmet osude, posebno kako se Emmanuel sve više pojavljivao u javnosti kao ministar i predsjednički kandidat a nije pomogla ni činjenica da je Brigitte ostavila svog muža radi 24 godine mlađeg Emmanuela.

 

Članak indeksiran 07.03.2024. Zadnji put osvježen 12.03.2024.

Ocijenjeno u analizi