“Javite Miloradu, ovaj čovjek je poslat da PREDA BOŠNJACIMA SRPSKU”

Izvor/medij: CIK
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Klikbejt naslov za potpirivanje netrpeljivosti

Član Predsjedništva SNSD Staša Košarac izjavio je da je od dolaska na čelo SDS Mirko Šarović dobio zadatak da širi lažne vijesti i neprijateljsku propagandu s ciljem rušenja Republike Srpske i njenih institucija.

August 12, 2019 Cik Media novostivijesti 0

– Šarović i manji broj njegovih pristalica u SDS, uz punu podršku sarajevskih medija koje kontrolišu stranci i SDA, širenjem lažnih vijesti i neprijateljske propagande intenzivno rade na rušenju Republike Srpske i njenih institucija. Ključni cilj jeste instalisanje marionetske vlasti i u Sarajevu i u Banjaluci koja bi ispunjavala političke i ekonomske interese pojedinih zapadnih zemalja, koje su asistirale u dovođenju Šarovića na čelo SDS – upozorio je Košarac.

On je naglasio da su napadi na institucije Republike Srpske intenzivirani nakon što su lideri SNSD, HDZ i SDA Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović postigli dogovor o formiranja Savjeta ministara i potpisali Principe sporazuma za formiranje vlasti u zajedničkim institucijama BiH.

– Šarović i drugi predstavnici opozicije čine sve što je u njihovoj moći kako bi srušili ovaj sporazum i onemogućili provođenje dejtonskog Ustava, zakona i izborne volje građana Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH. Najprije su širili lažne vijesti o izdaji i kapitulaciji, a sada, baš kao i američki zvaničnici, traže da se Dodik direktno odredi prema daljem kretanju BiH u NATO, što se neće desiti dok god je u Republici Srpskoj na snazi Rezolucija o vojnoj neutralnosti – poručio je Košarac.

On je naglasio da je sporazum kojeg su potpisali Dodik, Čović i Izetbegović veoma jasan i da nikakva dodatna tumačenja ili objašnjenja tog sporazuma nisu potrebna, niti moguća.

– To što Šarović, /Dragan/ Mektić i /Igor/ Crnadak i dalje, mimo volje srpskog naroda, sjede u ministarskim foteljama u Sarajevu ključan je dokaz da u sporazumu nema ničega što bi bilo suprotno odlukama institucija Republike Srpske. To je jasno svima, osim SDS-u, PDP-u i stranim sponzorima ove dvije partije – poručio je Košarac.

On je dodao da Šarović koristi svaku situaciju za napade na Republiku Srpsku i njene institucije.

– Klasičan primjer širenja lažnih vijesti i neprijateljske propagande protiv Republike Srpske i njenih institucija jeste Šarovićeva jučerašnja izjava da je požar u preduzeću ‘Energoinvest – RAOP’ u Istočnom Sarajevu podmetnut kako bi se prikrio navodni državni kriminal. Šarovićeve lažne izjave potpaljuju mnogo veću vatru i izazivaju veću štetu od one koja se, nažalost, desila u tom preduzeću – upozorio je Košarac.

On je ocijenio da ova izjava predstavlja vrhunac licemjerstva SDS-a i Šarovića.

– Građani Istočnog Sarajeva veoma dobro znaju da su upravo ta partija i Mirko Šarović lično odgovorni za neviđenu pljačku i propast ogromnog broja preduzeća i kompletne privrede ovoga grada – rekao je Košarac.

Članak indeksiran 22. 08. 2019 Zadnji put osvježen prije 11 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me