Raskrinkavanje.ba

Provjeri (.hr) → Je li ovo dokaz da je smrtonosni potres u Turskoj i Siriji izazvan HAARP-om?

06.02.2023
Tekst članka

High Frequency Active Auroral Research Program

Kako je prenio portal dnevno.hr, kada je Tursku pogodio snažan potres magnitude 7,8 neki korisnici društvenih mreža snimili su kako su na nebu sijevale munje.

Nadalje, kako piše isti portal, „ovaj neobjašnjiv fenomen pojave munja tijekom potresa naziva se ‘svjetla potresa’, odnosno earthquake lights na engleskom jeziku.

Niti geofizičari ne znaju zašto dolazi do ovog fenomena. Neki tvrde da se munje pojavljuju ako je u blizini veliki rasjed, dok drugi kažu kako se radi o električnom luku uzrokovanom podrhtavanjem električnih vodova.“

Naravno, nigdje se niti ne spominje HAARP, kao mogućnost uzroka ovog „fenomena“.

Vezano: Što je HAARP?

Da podsjetimo, projekt HAARP radi na principu istraživanja Nikole Tesle o prijenosu energije ionosferom.

Kao što se utječe na klimatske pojave u atmosferi, moguće je utjecati i na određene poremećaje pod zemljom. Zbog sposobnosti ciljanih elektromagnetskih valova niske frekvencije da prodru u „utrobu zemlje“, kao i duboko ispod vode, pronalazeći „neprijateljske“ bunkere, podzemne instalacije, raketne sustave i dr., sustavom HAARP-a omogućeno je izazivanje određenih ciljanih tektonskih poremećaja, potresa i sl. (potres na Haitiju 2010., potres na Novom Zelandu 2011., potres u Iranu 2012. godine, itd. najvjerojatnije su izazvani sustavom HAARP-a).

Kako su izgledale „munje“ koje su se pojavile u isto vrijeme kad i potres u Turskoj pogledajte na donjem videu.

 

 

Provjeri/dnevno.hr

Foto naslovnice: pixabay.com

Članak indeksiran 10.02.2023. Zadnji put osvježen 10.02.2023.

Ocijenjeno u analizi