Raskrinkavanje.ba

Informer → KAD JE KOMIČAR PREDSEDNIK, KRAJ OBIČNO BUDE TRAGIČAN! Zelenski jutros obećavao narodu Ukrajine da će biti s njima do kraja, a sad pakuje kofere za London!

24.02.2022
Tekst članka

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski jutros je obećavao narodu Ukrajine da će biti sa njima do kraja, ali već u popodnevnim satima se predomislio. Zelenski se, prema informacijama iz diplomatskih izvora, trenutno nalazi van zemlje, a s obzirom na to da mu je premijer Velike Britanije Boris Džonson ponudio azil, pretpostavlja se koja je sledeća destinacija

Kako je Volodimir Zelenski, inače nekadašnji komičar, potom predsednik Ukrajine, rekao u jutrošnjem obraćanju narodu, žrtve su već pale, ali predsednik građane neće napustiti.


To je potvrdio i ukrajinski ministar inostranih poslova Dmitrij Kuleba, koji je boravio u zvaničnoj poseti SAD.
On je tim rečima odgovorio na savete američke administracije da ukrajinski predsednik napusti Kijev.
- Predsednik će uvek biti sa narodom Ukrajine. Predsednik Ukrajine je ubeđen da ako sačuvamo jedinstvo da ćemo pobediti - rekao je on u intervjuu za televiziju "Foks".

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ranije danas obratio se naciji pozvavši sve subjekte da se uključe u odbranu zemlje. Pozvao je u borbu sve one koji imaju iskustvo.
- Imamo neke žrtve u vojsci, trebamo krvi, molimo da date krv - kazao je on na početku svog obraćanja.

Ako imamo u vidu da se pre toga pojavila i informacija da je Velika Britanija spremna da pruži svu neophodnu podršku i azil članovima ukrajinske administracije i predsedniku Volodimiru Zelenskom, ukoliko donesu odluku da napuste tu zemlju, sve je jasno.
- Naravno da smo spremni da pružimo svu potrebnu podršku, logističli ili bilo koju drugu. Britanija je to uvek činila sa administracijama u egzilu. Upravo sam to jutros Zelenskom rekao ukoliko njemu i vladi bude potrebno utočište - istakao je Džonson u obraćanju poslanicima britanskog parlamenta.


Zelenski je za početak otišao van zemlje, a dalje... Pretpostavlja se da je London sledeća destinacija...

Članak indeksiran 25.02.2022. Zadnji put osvježen 25.02.2022.

Ocijenjeno u analizi