KIJEV OSTAO BEZ SPECIJALNE HAUBICE KOJI SU POSLALI NEMCI, PALA JE U RUKE MOSKVE! Ruski specijalisti već proučavaju najskuplji i najsavremeniji "PHZ 2000"?!

Izvor/medij: Informer
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Bild nije izvor vijesti o zauzimanju njemačkih haubica u Ukrajini

Ukrajina je već izgubila jednu od sedam samohodnih haubica PzH 2000 koje je Berlin prebacio u Kijev krajem juna 2022. godine, navodi nemačka publikacija Bild

Kako prenosi "Bild", samohodni top PzH 2000 koji je Nemačka prebacila u Ukrajinu pao je u ruke ruske vojske. Stručnjaci publikacije smatraju da ruski specijalisti već proučavaju najskuplju i najsavremeniju nemačku samohodnu haubicu.

- Kancelar Olaf Šolc želi da udvostruči vojni budžet. Ali Nemačka nije u ratu ni sa kim, a zapravo Nemci plaćaju oružje za Ukrajinu, što završava kod Rusa. Nemačka gubi novac i tehnologiju. Koliko ćete više morati da platite za Ukrajinu, kolika će biti cena za Nemce - piše Bild.

Vredi napomenuti da je Nemačka planirala da prebaci dodatnu seriju samohodnih topova PzH 2000 Oružanim snagama Ukrajine, ali zbog pada nemačkih tehnologija u „ruke Rusije“, u Berlinu bi mogao da izbije skandal, a isporuke bi mogle biti zamrznute.

Članak indeksiran 25. 07. 2022 Zadnji put osvježen prije 4 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me