Kina je zaobišla i nasamarila sve

Izvor/medij: Hercegovina promo
Ocjena: Teorija zavjere
Raskrinkano u: Kako je ruski “fejk” iz 2014. stigao do Bibije Kerle i Dragana Marinkovića-Mace

Zaradila je više od 20 milijardi dolara u nekoliko dana! Osim toga, vratila je oko 30 % udjela u kompanijama koje su zapadnjaci držali u Kini!

 

Evo kako je komonist ljevičar XI JIPING prevario pametne Evropljane i Amerikance demokrate. Pred očima cijelog svijeta,odigrali su prekrasnu igru.

Prije su dionice tehnoloških kompanija, pripadale Evropljanima i Amerikancima koji su dislocirali svoju prljavu industriju u Kinu. To znači, gotovo polovina prihoda od teške i hemijske industrije, nije odlazilo u kinesku kasu, već na račune ” finansijskih morskih pasa” u Evropi i Americi.

Zbog situacije u Wuhanu Juan je počeo opadati, ali Kineska Centralna banka nije preduzela ništa, da podrži Juan. Bilo je puno glasina da Kina nema niti dovoljno maski za borbu protiv korona virusa. Te glasine i izjava XI JIPINGA, da je spreman zaštititi narod Wuhana blokadama granica, doveli su do velikog pada cijena dionica (44%), kineskih tehnoloških i hemijskih industrija.

“Finansijski morski psi” , počeli su stavljati na prodaju sve kineske dionice, ali niko ih nije zelio kupiti, sve dok nisu postale totalno bagatelne. XI JINPING -tada vuce maestralni potez, čekao je cijelu sedmicu i samo se smješkao na konferencijama za novinare. A kada je cijena pala, ispod dozvoljene granice, dao je naredbu, da u jednom trenutku, otkupe sve dionice Evropljana i Amerikanaca! Tada su ” finansijski morski psi” shvatili da su prevareni i odigrani! Ali bilo je prekasno! Dionice su već bile i jesu u rukama KNR!

Kina ne samo da je zaradila 20 milijardi dolara, nego je ovih dana vratila dionice svojih kompanija u Kinu i postala vlasnica teške industrije od koje zavise EU I Amerika i sada cijenu diktira Komunistička partija Kine!

Sada prihodi od njihovih kompanija ne odlaze van granice Kine, nego ostaju kući ! A kineske devizne i zlatne rezerve su sačuvane!

Tako su ” F.M.P” ostali zatečeni, a Kinezi su za nekoliko minuta pokupovali za siću ,svoje dionice, koje im sada donose…milijarde dolara prihoda !

Ovakva sjajna operacija, nije se još dogodila u istoriji svjetske berze!!

A Vi, o korona virusu!… i maskicama uvezenim iz Kine…. šah – mat”.

Izvor: balkantimes.press

  •  
Članak indeksiran 18. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me