KINESKI ŠAH-MAT: Od koronavirusa zaradili 20 milijardi dolara

Izvor/medij: Leutar
Ocjena: Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Kako je ruski “fejk” iz 2014. stigao do Bibije Kerle i Dragana Marinkovića-Mace

Kineska Vlada je od pojave koronavirusa zaradila preko 20 milijardi dolara. Osim toga, vratila je oko 30 % udjela u kompanijama koje su ZAPADNJACI držali u Kini!

Evo kako je komunista i ljevičar Si Điping prevario pametne Evropljane i Amerikance demokrate. Pred očima cijelog svijeta odigrali su prekrasnu igru.

Prije su akcije tehnoloških kompanija pripadale Evropljanima i Amerikancima koji su dislocirali svoju prljavu industriju u Kinu. To znači da gotovo polovina prihoda od teške i hemijske industrije nije odlazilo u kinesku kasu, već na račune ”finansijskih morskih pasa” u Evropi i Americi.

Zbog situacije u Vuhanu kineski Juan je počeo opadati, ali Kineska Centralna banka nije preduzela ništa da podrži Juan. Bilo je puno glasina da Kina nema ni dovoljno maski za borbu protiv koronavirusa. Te glasine i izjava Si Đipinga da je spreman zaštititi narod Vuhana blokadama granica, doveli su do velikog pada cijena akcija od čak 44% kineskih tehnoloških i hemijskih industrija. “Financijski morski psi” počeli su stavljati na prodaju sve kineske akcije ali niko ih nije želio kupiti, sve dok nisu postale totalno bagatelne. Si Điping tada vuče maestralan potez, čekao je cijelu sedmicu i samo se smješkao na konferencijama za novinare. A kada je cijena pala ispod dozvoljene granice, dao je naredbu da u jednom trenutku otkupe sve akcije Evropljana i Amerikanaca!

Tada su ” finansijski morski psi” shvatili da su prevareni i izigrani, ali bilo je prekasno. Akcije su već bile i jesu u rukama KNR.

Kina ne samo da je zaradila 20 milijardi dolara, nego je ovih dana vratila akcije svojih kompanija u Kinu i postala vlasnica teške industrije o kojoj zavise Evropa i Amerika i  sada cijenu diktira Kina! Sada prihodi od njihovih kompanija ne odlaze van granice Kine, nego ostaju kući. A kineske devizne i zlatne rezerve su sačuvane.

Tako su ” F.M.P” ostali zatečeni, a Kinezi su za nekoliko minuta pokupovali za siću svoje akcije, koje im sada donose milijarde dolara prihoda.

Ovakva sjajna operacija nije se još dogodila u istoriji svjetske berze. Koronovirus, Kina, šah-mat.

Emerin Ahmetašević; Hayat

Članak indeksiran 10. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me