KINESKI ŠAH-MAT: OD KORONAVIRUSA ZARADILI 20 MILIJARDI DOLARA?

Izvor/medij: Crno pile
Ocjena: Teorija zavjere Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Kako je ruski “fejk” iz 2014. stigao do Bibije Kerle i Dragana Marinkovića-Mace

Kineska Vlada je od pojave Koronavirusa zaradila preko 20 milijardi dolara. Osim toga, vratila je oko 30 % udjela u kompanijama koje su ZAPADNJACI držali u Kini!

Kineska Vlada je od pojave Koronavirusa zaradila preko 20 milijardi dolara. Osim toga, vratila je oko 30 % udjela u kompanijama koje su ZAPADNJACI držali u Kini!

Evo kako je komunist ljevičar XI JIPING prevario pametne Europljane i Amerikance demokrate. Pred očima cijelog svijeta odigrali su prekrasnu igru.

Prije su dionice tehnoloških tvrtki pripadale Evropljanima i Amerikancima koji su dislocirali svoju prljavu industriju u Kinu. To znači da gotovo polovica prihoda od teške i hemijske industrije nije odlazilo u kinesku kasu, već na račune ” financijskih morskih pasa” u Europi i Americi.

Zbog situacije u Wuhanu kineski Juan je počeo opadati, ali Kineska Centralna banka nije poduzela ništa da podrži Juan. Bilo je puno glasina da Kina nema niti dovoljno maski za borbu protiv koronavirusa. Te glasine i izjava XI JIPINGA da je spreman zaštititi narod Wuhana blokadama granica, doveli su do velikog pada cijena dionica od čak 44% kineskih tehnoloških i hemijskih industrija.

“Financijski morski psi” počeli su stavljati na prodaju sve kineske dionice ali nitko ih nije želio kupiti, sve dok nisu postale totalno bagatelne. XI JINPING tada vuče MAESTRALNI POTEZ , čekao je cijelu sedmicu i samo se smješkao na konferencijama za novinare. A kada je cijena pala ispod dozvoljene granice, dao je naredbu da u jednom trenutku otkupe sve dionice Europljana i Amerikanaca ! Tada su ” financijski morski psi” shvatili da su prevareni i odigrani, ali bilo je prekasno. Dionice su već bile i jesu u rukama KNR !

Kina ne samo da je zaradila 20 milijardi dolara, nego je ovih dana vratila dionice svojih kompanija u Kinu i postala vlasnica teške industrije o kojoj ovise Europa i Amerika i sada cijenu diktira Kina ! Sada prihodi od njihovih kompanija ne odlaze van granice Kine, nego ostaju kući ! A kineske devizne i zlatne rezerve su sačuvane !

Tako su ” F.M.P” ostali zatečeni, a Kinezi su za nekoliko minuta pokupovali za siću svoje dionice, koje im sada donose milijarde dolara prihoda, prenosi hayat ba.

Ovakva sjajna operacija nije se još dogodila u historiji svjetske burze,Koronovirus, Kina, šah-mat.

Članak indeksiran 10. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me