KINEZI BOJKOTOVALI ZELENSKOG: Delegacija Kine napustila salu tokom govora presednika Ukrajine

Izvor/medij: Novosti
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Kineska delegacija nije napustila salu na samitu za vrijeme govora Volodimira Zelenskog

KINESKA delegacija na azijskom samitu o bezbednosti u Singapuru napustila je salu tokom govora predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, javlja "Strana", a prenosi RIA Novosti.

Događaj se održava od 10. do 12. juna, a Zelenski je učestvovao onlajn, gde je posebno je najavio opasnost od gladi u Aziji i Africi zbog prestanka isporuke žitarica iz Ukrajine.

Predstavnici Rusije takođe nisu bili prisutni, primećuje list "Strana".

Mediji su ranije pisali da se kineska delegacija na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu nije pridružila aplauzima ukrajinskom lideru posle njegovog govora, ali je tada kineska novinska agencija Sinhua demantovala ove izveštaje.

Volodimir Zelenski, predsednik Ukrajine, napisao je na svom Fejsbuk nalogu da će stanovnici Evrope živeti slobodno, nakon što Ukrajina pobedi u ratu protiv Rusije.

- Ovo je rat za vrednosti. Kada dobijemo ovaj rat, svi Evropljani će moći da nastave da uživaju u slobodi. Ako preovlada ta jedna osoba koja želi da uništi bilo kakvu slobodu u Ukrajini i Evropi, onda će to biti mračno vreme za sve na kontinentu - istakao je Zelenski.

Članak indeksiran 21. 06. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 sedmice
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me