Raskrinkavanje.ba

Galaksija NOVA → KLIMATSKE VAKCINE!

03.06.2024
Tekst članka

Još u januaru je objavljeno da je kompanija ArkeaBio dobila od Fondacije Bila i Melinde Gejts 26,5 miliona dolara za realizaciju projekta. A posle krava na red bi došli ljudi, jer prdež i jednih i drugih pospešuje klimatske promene!
Pošto nije postignut konsenzus u vezi sa svim tačkama novog Pandemijskog ugovora i amandmana na staru regulativu, čini se da će ono glasanje predviđeno za kraj 77. redovne skupštine Svetske zdravstvene organizacije (SZO) biti odloženo dok se ne postigne konsenzus, a to bi se uradilo na vanrednom zasedanju do kraja tekuće godine. Najoštriji i najambiciozniji kritičari rada SZO, koji čak dovode u pitanje svrsishodnost daljeg postojanja te organizacije, na te vesti bili su ushićeni, slaveći pobedu, koju su sa nestrpljenjem očekivali prethodnih godinu i više dana, praveći dubinske analize namera i planova koji su se krili iza tih dokumenata, a uglavnom su se, prema njihovom mišljenju, svodili na  pokušaje da se konačno kroz SZO uspostavi totalitarna tehnokratska diktatura globalističke elite nad čovečanstvom.
Uzimajući u obzir da se uspostavljanje te diktature vodi na više frontova istovremeno, malo oprezniji i vispreniji posmatrači upozoravaju da je još rano za radovanje i da sve ono što je pratilo pripreme 77. skupštine treba sagledati iz šire perspektive. Kao što je rečeno, to uspostavljanje totalitarizma se vrši na više frontova, tako da ono što se događa na jednom, bez obzira koliko se na prvi pogled činilo neuspešnim za planere i režisere, može da služi kao pogodan trik se kojim bi se skretala pažnja na ono što se dešava na ostalim frontovima sprovođenja u delo  te sofisticirane operacije.
Na to može da uputi najnovija vest koja stiže sa farmaceutskog fronta, i to dobra vest, barem što se tiče vlasnika kompanija, koje na svojim plećima nose najveći teret svega onoga što se na tom frontu dešava. To može da mu dođe kao melem na ranu, ako se uzme u obzir da je taj sektor dospeo u ozbiljnu krizu nakon okončanja prošle pandemije, u očekivanju sledeće tokom koje će moći da plasira nove vakcine koje čekaju u skladištima da se zvanično proglasi nova pandemija. Ta pandemija će izgleda morati da sačeka dok se ne obavi odloženo glasanje na vanrednoj skupštini SZO. Ali je, kako se čini, izvađen ponovo adut iz rukava, kako to obično biva u ovim kockarskim vremenima planskog sprovođenja agende Velikog reseta, ili kako neki analitičari vole da kažu, Agende 21.
A taj adut se tiče pomenute dobre vesti, čije provaljivanje je koincidiralo s neuspehom u postizanju onog konsenzusa. Onima koji pažljivo prate aktivnosti sprovođenja pomenutih agendi će isključiti bilo kakvu slučajnost u toj koincidenciji. Jer, ta vest se tiče novih vakcina, ali ne onih anvivirusnih, koje bi se mogle nazvati farmaceutskom klasikom, već nove generacije vakcina, takozvanih klimatskih vakcina. Saznaje se da je još u januaru objavljeno da je kompanija ArkeaBio tada dobila od Fondacije Bila i Melinde Gejts sva potrebna sredstva za realizaciju projekta. Radilo se o 26,5 miliona dolara, sitnica za pomenutog filantropa. Čini se da je realizacija pri kraju i da su te nove vakcine spremne.
A o čemu se zapravo radi? Još prošle godine su vredni i genijalni naučnici iz klimatskog sektora otkrili da goveđi prdež sadrži veoma visok procenat metana koji, pored ugljen-dioksida (CO2), predstavlja drugi kritični sastojak u smeši gasova koji doprinose globalnom zagrevanju. Ili: klimatskim promenama, koje predstavljaju najveći izazov s kojim se čovečanstvo suočilo u svojoj ko zna koliko hiljada godina dugoj istoriji. Te vakcine, koje je navedena kompanija, izgleda, počela proizvoditi, treba potpuno da eliminišu metan iz kravljeg prdeža.
Tako da bi te vakcine, dok se čeka usaglašavanje onog konsenzusa i dugo očekivano izglasavanje Pandemijskog ugovora, a time i proglašavanje nove pandemije sa inauguracijom novog virusa, predstavljale spas za farmaceutsku industriju. To bi moglo da znači, takođe, inauguraciju nove vrste pandemije, klimatske pandemije, koja bi mogla da bide isprobana uskoro, dok se čeka sledeća virusna. A ona će se verovatno progurati i bez izglasanog Pandemijskog ugovora.
A da se radi o zaista ozbiljnom projektu može se videti iz kratkog opisa kako nova vakcina funkcioniše. Ona će uticati na imuni sistem životinja tako što će stimulisati proizvodnju antitela da ciljaju mikrobe koji utiču na stvaranje metana. Mora se priznati da je to zaista genijalno i da, zahvaljujući tim genijalcima, ne treba da brinemo za sudbinu čovečanstva.
Mada kompanija ArkeaBio nema planove da proizvodi humanu verziju klimatske vakcine, to ne znači da i ljudska bića nisu u toj novoj vakcinacijskoj igri, jer je jedna druga kompanija Gingko Bioworks zadužena za razvijanje i proizvodnju te verzije, koja će pripadati već isprobanoj porodici mRNA vakcina, čiji će zadatak biti da zaustavi globalno zagrevanje. Nije potrebno naglašavati da i iza te kompanije stoji Bil Gejts. Kao što, isto tako, nije potrebno naglašavati da se i čuvena AstraZeneca priključila tom prebacivanju vakcinacijskih resursa na klimatski front. U njenim pogonima se već priprema početak proizvodnje klimatskih vakcina.
Naravno, da je takođe čuveni Svetski ekonomski forum (WEF) izrazio punu podršku tim naporima u svojoj zvaničnoj izjavi da „te vakcine predstavljaju spasonosni odgovor na klimatsku krizu”. A da se o takvom odgovoru već duže vremena razmišlja govori podatak da su zvaničnici britanskog farmaceutskog giganta GlaxoSmithKline (GSK) još u decembru prošle godine izjavili da „u suočavanju s klimatskim promenama vakcine igraju krucijalnu, mada još potcenjenu ulogu.”
Na kraju nije baš najjasnije kako će funkcionisati te humane varijante klimatskih vakcina, jer još nema zvaničnih naučnih podataka o sastavu ljudskog prdeža. One bi verovatno mogle da rade na principu smanjenja ugljen-dioksida, glavnog sastojka izduvnih gasova koje ljudi emituju kroz usta, tako što bi se pomoću vakcina smanjio broj ljudskih usta.
(Ilustracija Vecteezy)
Milovan Šavija
Članak indeksiran 07.06.2024. Zadnji put osvježen

Ocijenjeno u analizi