KO JE MIRSAD VILIĆ KOJI JE ZABRANIO DODIKOVOM OBEZBJEĐENJU DA NAORUŽANO ULAZI U PREDSJEDNIŠTVO?

Izvor/medij: Novi horizonti
Ocjena: Dezinformacija

Od 2014. godine do dana današnjem obavlja poslove direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH zabranila je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji obezbjeđuju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, da naoružani ulaze u zgradu Predsjedništva BiH.

A iza toga stoji Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je je o svojoj odluci danas obavijestio i MUP RS.

KO JE MIRSAD VILIĆ?

Rođen je 1968. godine u Višegradu. Završio je Srednju policijsku školu MUP-a R BiH, potom Fakultet za fizičku kulturu, a svoje obrazovanje zaokružio je FBI Nacionalnom Akademijom završenoj u SAD-u.

 

Svoju karijeru je započeo kao policajac u Goraždu, potom 1991-1995 obavlja dužnosti policajca u vodu za specijana dejstva u Odredu za specijalne namjene MUP RBiH. Bio je i pratilac ambasadora ispred Diplomatsko – konzularno predstavništvo RBiH u Madridu. U njegovoj bogatoj biografiji spominje se i da je bio vođa tima taktičke grupe – Antiterorističke jedinice FMUP-a.

Od 2000. do 2003. godine je bio načelnik odjeljenja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinica za osiguranje ličnosti i zgrada Uprave policije F MUP-a, a nakon toga zamjenik komandanta Specijalne policijske jedinice FMUP-a. Ubrzo je postao i komandant Jedinice za specijalnu podršku u SIPA-i.

A od 2014. godine do dana današnjem obavlja poslove direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Autor: Oslobođenje

Članak indeksiran 20. 12. 2018 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me