Raskrinkavanje.ba

Perspektiva → Ko je napravio ovaj “MEDIJSKI VIRUS” kojeg nazvaše “korona” i zašto?

06.03.2020
Tekst članka

Evo kako je komunist i ljevičar XI JIPING, kineski premijer, pred očima cijelog svijeta, odigrao prekrasnu šahovsku partiju protiv ostatka svijeta tj kako je prevario pametne Evropljane i umišljene Amerikance….

Prije pojave Korona virusa većina dionica kineske teške i hemijske industrije pripadala je Evropljanima i Amerikancima koji su u Kinu dislocirali svoju prljavu industriju. To znači da je više od pola prihoda od kineske teške i hemijske industrije odlazilo na račune ” financijskih morskih pasa” iz Evrope i Amerike.
.Ali, zbog situacije u Wuhanu, vrijednost kineske novčane jedinice “Juan” naglo je počela opadati, a Kineska Centralna banka nije ništa poduzimala da bi “zaštitila” Juan… a jednovremeno, po novinama počeli su da se objavljuju “eskluzivne” informacije da u Kini nema dovoljno ni maski za borbu protiv Korona virusa.
Te glasine, kao i izjava XI JIPINGA, da je spreman, da bi zaštitio narod Wuhana, čak i da zatvori kineske granice, doveli su do velikog pada cijena dionica kineske teške i hemijske industrije, za čak 44%!!!
“Financijski morski psi” odmah su, preko svjetskih dioničarskih berzi, pokušali da prodaju sve kineske dionice u njihovom vlasništvu, ali ih nitko nije želio kupiti sve dok nisu postale totalno bagatelne.

Tada XI JINPING, kineski premijer, vuče MAESTRALAN POTEZ – čekao je cijeli tjedan, a kada je cijena dionica pala čak ispod dozvoljene granice, dao je naredbu da se u jednom trenutku otkupe SVE dionice Evropljana i Amerikanaca!!!
Tek tada su ” financijski morski psi” shvatili da su PREVARENI i NADIGRANI!
ALI BILO JE PREKASNO – Dionice su već bile u rukama Narodne Republike Kine!!!
Kina, ne samo da je zaradila preko 20 milijardi.dolara za sedam dana, nego je u svoje vlasništvo vratila dionice svojih kompanija postajući tako 100% vlasnica svoje teške i hemijske industrije o kojoj ovise i EU I AMERIKA jer su kod sebe istu ukinuli i sada cijenu u tim oblastima diktira KOMUNISTIČKA PARTIJA KINE!!!
a I SAV PRIHOD TIH KOMPANIJA, UBUDUĆE, OSTAJE U KINI, a kineske devizne i zlatne rezerve su sačuvane!!!
Tako su ” F.M.P” ostali zatečeni, a Kinezi su za siću u nekoliko minuta pokupovali svoje dionice koje će im sada donositi milijarde dolara prihoda!
Ovakva sjajna operacija nikad prije nije se dogodila u istoriji svjetske burze!!!
Toliko o “KORONA VIRUSU” i maskicama uvezenim iz KINE….
Evropo i Ameriko – “ŠAH-MAT”

Članak indeksiran 10.03.2020. Zadnji put osvježen 10.03.2020.

Ocijenjeno u analizi