Kojović: Posle ovoga što kreće u BiH niko od susjeda neće smeti riječ da nam kaže

Izvor/medij: Direktno24h
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Bespotrebno dramatiziranje izjava u naslovima

Sarajevo, BIH – 1.Decembar 2016: U Sarajevu je danas upriličena manifestacija obilježavanja 1. decembra, Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koje ujedno proslavljaju i 11. godišnjicu postojanja. Tim povodom u kasarni OS BiH u Rajlovcu upriličeno je svečano postrojavanje komandi i jedinica, dodjela nagrada najboljim vojnicima i predstavljanja naouružanja i opreme BiH. ( Samir Yordamoviç – Anadolu Agency )

Sastanak ministara vanjskih poslova zemalja NATO-a bit će održan sutra u Briselu, gdje bi Bosna i Hercegovina mogla dobiti ponudu za aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATO-u. Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović smatra to izuzetno važnim momentom za budućnost Bosne i Hercegovine.

“Aktivacija Akcionog plana bi dala novi zamah našem članstvu u NATO savezu. Ulazak Bosne i Hercegovine u NATO savez bi ne samo stvorio pretpostavke za snažniji ekonomski razvoj naše zemlje nego, što je za nas još važnije, konačno stavio tačku na one ideologije u susjedstvu koje još uvijek sanjaju o prekrajanju bosanskohercegovačkih granica i narušavanju njenog političkog suvereniteta na njenoj teritoriji. Duboko vjerujem da bi članstvo BiH u NATO savezu napokon potpuno eliminisalo teritorijalne pretenzije susjednih zemalja i unutrašnjih secesionističkih politika i time dovelo do relaksacije na našoj političkoj sceni i smanjenju nacionalističkog populizma”, ističe Kojović.

Saopćio je da će ponudu za aktivaciju članstva morat prihvatiti Predsjedništvo BiH gdje se očekuju opstrukcije Milorada Dodika, člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda, koji je u više navrata rekao da svoj odnos prema NATO-u ravna s odnosom Srbije prema tom vojnom savezu.

 

“Mislim da se taj proces, proces ulaska BiH U NATO savez nakon srijede više neće moći zaustaviti. Garancija teritorijalnog integriteta, stabilnost i sigurnost koja dolazi sa NATO članstvom su sasvim sigurno u interesu većine građana BiH koji ne žele razmišljati o opstanku države BiH nego o njenom ekonomskom i političkom napretku. Mir i sigurnost su za sve građane BiH neprocjenjivo vrijedne stvari i samo oni koji to ne shvataju mogu opstruirati naš put ka članstvu u NATO savez”, kazao je Kojović.

Članak indeksiran 05. 12. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me