KOMŠIĆ U BUŽIMU Kaže da voli pričati o ratu, poginule vojnike ARBIH nazvao šehidima

Izvor/medij: Poskok
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija
Raskrinkano u: Komšić nije u govoru nazvao poginule pripadnike Armije BiH šehidima

U predizbornom govoru u Bužimu Komšić cijeli govor posvetio ratu. Ustvrdio je da rat i danas traje ništa manjeg intenziteta. Istakao je da “dušmanima nije dosta” što su Bošnjaci raspustili tzv. Armiju u ime mira. Poginule pripadnike ARBIH nazvao je šehidima.

“Mi smo jednu vrstu bitke dobili, pred nama je druga bitka, ona već lagano teče nastavit će se u godinama pred nama. Pazite, pametni, čestiti i pošteni ljudi su vrlo često skloni da prave kompromise na svoj račun, na svoju štetu. Mi smo tako nešto uradili pristajući na Dejtonski mirovni sporazum, znali smo da je nepravedan”, kazao je prvi bošnjački član Predsjedništva.

Kazao je kako je potpisan Dejton u ime mira, u ime života, spašavanja zemlje, sprečavanja razaranja, pristali smo na nešto što se zove Dejtonski sporazum, što je nepravedan mir, poručio je  i nastavio:

“Ovi koji ne vole ovu zemlju, politike koje misle da ova zemlja treba nestati, mislili su da je prošlo dovoljno vremena da su nas uspavali, da smo zaboravili, da su došle generacije koje ne misle kao mi, misle da je došlo vrijeme da ostvare ono što nisu, vrijeme je da im kažemo dosta je više, dosta smo ustupakali pravili, dosta je više sa davljenjem Bosne i Hercegovine i mi hoćemo da živimo kao sav normalan svijet”.

Obraćanje  pogledajte u nastavku:

 

 

Članak indeksiran 25. 08. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me