Komšić želi Mektića u DF-u, SDS-ovci sigurni da neće napustiti stranku

Izvor/medij: Srpska cafe
Ocjena: Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Nezvanične informacije, dobro obaviješteni izvori i nevidljivi dokazi 

Demokratska fronta Željka Komšića ponudila je ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću da postane njihov član ukoliko napusti SDS, saznaje Insajder.

Odlično obaviješteni izvori ovog portala otkrivaju da je Komšićeva stranka, prema njihovim tvrdnjama, i ranije pokazivala simpatije prema političkom angažmanu ministra bezbjednosti BiH, ali da su konkretnije ponude o prelasku u njihove redove počele da pristižu nakon što je Mektić posljednjih dana počeo da javno iskazuje nezadovoljstvo stanjem u SDS-u.

– Na Mektiću je da odluči da li će prihvatiti poziv iz DF-a. Ukoliko to želi, vrata u Komšićevoj stranci širom su mu otvorena – tvrde sagovornici Insajdera.

Šef poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS Miladin Stanić danas je izjavio da je Dragan Mektić istaknuti član SDS-a, dio rukovodstva te stranke te da će tako, kako je poručio, sigurno biti i u budućnosti.

Podsjećamo, ministar bezbjednosti BiH i visoki funkcioner SDS-a Dragan Mektić podigao je mnogo bure u javnosti i pokrenuo spekulacije o njegovom izlasku iz SDS-a nakon što je prije dva dana na Tviteru čestitao Mirku Šaroviću pobjedu na izborima za predsjednika SDS, a onda poručio da ne želi biti član “skupa sa tajkunima i lopovima”.

U međuvremenu, iz DF-a, kao i sam ministar Mektić, za sajt Raskrinkavanje, poručili su da pisanje Insajdera nije tačno.

Insajder.in

Članak indeksiran 12. 07. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me