KORONA OVO NE MOŽE DA PREŽIVI! DOVOLJNA JE 1 KAŠIKA UJUTRU I UVEČER

Izvor/medij: Ekstremno
Ocjena: Klikbejt Pseudonauka
Raskrinkano u: Otorinolaringolog o slanoj vodi i eteričnim uljima kao “lijeku za koronavirus”

Doktor Jure Burić uputio je pismo ministarstva zdravstva Republike Hrvatske Viliju Berošu u vezi s krunom, te je u njemu, objavio je, ovaj tajnoviti ljekar rekao – kako na misli da treba otkriti ovaj virus iz tijela.

Pismo pod naslovom “Poštovani gospodine Ministre, zašto me ne poslužuju” prenosimo u cjelini:

„Poštovani gospodine ministre dr. Beroš,

kruže koje preporučuje o ispiranju ustaljenih top vodomjera sa solju i jabukovim sirćetom, a ne želite poslušati moj savjet da se barem tri puta dnevno inhalirate nad vrelom vodenom parom u kojoj ste stavili šaku morske soli i šaku običnog čubara (Calluna vulgaris) – čubar čak nije toliko niti bitan. Mada ja uz sve do dodam i 7-8 kapi eteričnog ulja slatkog pelina (Artemiissia annua) koji je lično proizveo a koji isto tako nije toliko bitan.

Bitna je temperatura, vlažnost i dostupnost u respiratornom traktu!

Tako će te ‘otjerati’ koronu i iz usta i iz nosa i svih onesposobljenih puteva, pa i oka!

Nikako da vam dokažem da je ovo spaonosna metoda zaštite od korone.

Tako – takvi ljudi su vam kod kuće i mogu izgubiti sat vremena dnevno na inhalacijama, a cijena je nula (osim šake morske soli).

Ja sam otorinolaringolog već pune četrdeset i dvije godine i znam dobro šta govorim. Molim Vas izgovorite me “, pisao je doktor koji se zahvalio ministarstvu i trudu čitaoče svoje ekipe, napominjući da je ovo samo njegov vapaj, jer vjeruje da ovaj savjet može dosta pomoći ljudima u borbi.

Dodatni recept:

„Visoka temperatura (preko 50 stepeni) i povećanu vlažnost vazduha preko 50 posto korona ne mogu da prežive. Budući da su vrata vlaške infekcije: sluznica usta, nosa i oka – preporučujem tri puta dnevno u trajanju od 15 do 20 minuta udaha i vrelom vodom parom. Postupak je vrlo jednostavan, au tradiciji je naših baka koje su zimske prelade (viroze) lijepe upravo takvim inhalacijama (samo ih jedan nije zvaljen inhalacijama – jedan je samo ‘kadile iznad vrele vode’).

U jednom poslužite oko 2l vode i ubacite šaku morske soli. Kad voda proključa kožu s vatre postavite na sto, uzmite jedan veliki peškir koji ćete prebaciti preko glave i postaviti se sa vrelim vodom. Pazite da vas vrela voda para u početku ne opeče! Udahnite duboko vruću vodenu paru kroz nos i izdahnite kroz usta. Nakon desetak takvih udisaja udahnite se toliko kroz usta, a izdahnite kroz nos. Ja tako redom dok se voda ne ohladi. To može trajati 15 do 20 minuta.

Većinu vremena imajte otvorene oči. Na taj način ćete riješiti zločine koji će po mom mišljenju uzeti takvu temperaturu (oko 60 i više stupnjeva i vlagu od skoro 100 posto) ne može preživjeti niti na slušnicama, niti u nosu, niti u oči! Ako to učinite tri puta, dnevno korona neće shvatiti da se neće razmotriti niti ukorjeni. Onemogućit ćete joj dobavljača u vašoj bronhiji i plućnom parenhimu. “

Za imunitet:

„Izrežite jabuku od 1 kg i propustite 5-6 minuta u taviju sa malo vode, pa ostavite da se ohladi. Dodajte mljevene orahe, bademe, indijsku orah, pistaće, sjemenke tikve, kospice kajsija – svega po 10 dkg. Zatim dodajte suhe šljive, kajsije, brusnice, grožđe, sitno sjeckano – po 10 dkg

Sve za ruke dobro umijesite i stavite u tegle po 200 gr. Ostavite u zamrzivač, osim jednog koji koristite. Nju držite u frižideru. Uzima se 1 supena kašika ujutro i jedna uvečer. Ovo je izuzetno dobro za imunitet. Samo dobar imunitet znači dobro zdravlje i uspješnu borbu protiv svih bolesti pa i virusa! – Vaš doktor Jure Burić. “

Članak indeksiran 17. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me