KORONA VIRUS IMA DVA NEPRIJATELJA U VISOKOM: NEGATIVNE IONE I JAČANJE IMUNITETA U BOROVOJ ŠUMI

Izvor/medij: Facebook profili i stranice
Ocjena: Teorija zavjere Pseudonauka Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: “Hajdemo u planine, hajdemo u tunele”: Mediji i ministri u morbidnoj kampanji Semira Osmanagića

Nekoliko rečenica na temu korona virusa. U situaciji bez vakcine, bez terapija, antibiotika koji ne mogu pomoći, bez respiratora, s psihozom koju stvaraju mediji, treba imati na umu da dva naučno dokazana neprijatelja korona virusa jesu prisutna u Visokom.

Prvi je visoka koncentracija negativnih iona koji razaraju strukturu svih virusa, bakterija i gljivica. Koncentracije negativnih iona u našim kućama su 50 ni/ccm, na Igmanu 750 ni/ccm, a u prahistorijskim podzemnim tunelima Ravne, na kojima mi radimo već 15 godina, vrijednosti su u rangu od 20.000 ni/ccm - 40.000 ni/ccm, što je 50 PUTA VEĆI NIVO NEGO NA IGMANU ILI BJELAŠNICI! Dakle, 50 puta je zdravije posjetiti tunele nego vrh Igmana.

Drugi način borbe protiv virusa je šetnja u (borovoj) šumi. Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' napravila je nekoliko rekreacijskih staza, dužine od 1-12 km u Visokom, sa startom u našom prelijepom parku 'Ravne 2', koje se pružaju kroz crnogorične šume. To su rijetke uređene i označene rekreacijske staze u ZDK. Nauci je poznato da šumsko drveće emituje hlapljive organske spojeve biljnih derivata - fitoncide, koji istrebljuju mikrobe. Kada hodamo šumom naš dah se sjedinjuje s ovim komponentama i podiže nam se imunitet.

Budući da se korona virus širi čitavom Europom, budimo pro-aktivni. Ojačajmo imunitet hodajući našim (ili bilo kojim drugim šumskim stazama) i očistimo organizam u tunelima Ravne visokom koncentracijom negativnih iona.

Ministarstvo zdravlja RS je, nakon što su škole zatvorene, pozvalo učenike i studente da izađu iz zatvorenih prostora i odu u parkove.

Članak indeksiran 24. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 9 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me