Raskrinkavanje.ba

Balkan vesti → LUDNICA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA! OBUSTAVLJEN ULAZAK IZ BIH U HRVATSKU: POGLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA…

04.11.2017
Tekst članka

Kolone vozila čekaju na izlazu iz BiH na graničnim prelazima sa Hrvatskom, a zbog kvara na sistemu na hrvatskoj strani obustavljen je saobraćaj teretnih vozila na graničnom prelazu Gorica-Vinjani Donji, saopštenoje iz Auto-moto saveza RS.


Na graničnim prelazima Gradiška, Gradina i Kozarska Dubica čeka se u intervalu 90 do 120 minuta, a u Broduzadržavanju su do pola časa na izlazu iz BiH, ali su na ulazu u Hrvatsku čeka više od jednog časa.
Četiri trake otvorene su na izlazu prema Hrvatskoj na graničnom prelazu Velika Kladuša, ali se na prelazakgranice čeka oko 90 minuta.
Zadržavanja su i na graničnom prelazu Šamac gdje se na izlazu čeka oko pola časa, a znatno duže na ulaz uHrvatsku.Po pola časa vozila čekaju na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Kostajnica i Novi Grad, dok na prelazu uBrčkom nema dužih zadržavanja.Iz AMS-a mole vozače da budu strpljivi.POGLEDAJTE KAKVE SU INFORMACIJE SAOPĆENE IZ BIHAMK-aStanje na cestama 29. 10. 2017. u 19 : 15 satiPojačan je promet vozila na graničnim prelazima na sjeveru i sjeverozapadu BiH. Izdvajamo granične prelazeVelika Kladuša, Bosanska Dubica, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima trenutnose ne čeka duže od 30 minuta.Zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila na GP Gorica-Vinjani Donji.Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini. Zbog radova na sanaciji dijela regionalnog puta R-444 Podlugovi-Breza-Vareš (kroz naselje Mahala u Brezi), saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično. Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.Na putevima u zapadnim i jugozapadnim krajevima, vozače upozoravamo na mjestimično jake udare vjetra. Vozačima skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze krozusjeke, kao i preko planinskih prevoja.

ciknovosti.com

Članak indeksiran 05.12.2017. Zadnji put osvježen 05.12.2017.

Ocijenjeno u analizi