MAYA JE PRIJE OPERACIJA IZGLEDALA KAO STRAŠILO, ČEKAJTE DA ČUJETE KAKO SE ZVALA: Stidi se imena i vjere

Izvor/medij: Novi
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Klikbejt "specijalnost" portala Novi: Lažno moralisanje i javno sramoćenje žena

Jedna od najpopularnijih pjevačica na Balkanu odlučila je da progovorito svojoj vjeri i zapuši usta svima onima koji tvrde da krije svoje porijeklo.

maja

Sponsored by Luponmedia

“Ja sam Srpkinja i ponosim se time. Kada smo se moj suprug Alen Dragoslav i ja vjenčali 2016. godine, svoje vjenčanje smo obavili u pravoslavnoj crkvi na grčkom ostrvu Rodos. Bila nam je velika želja da ceremonije bude baš u našoj crkvi, jer jako poštujemo našu vjeru i tradiciju”, izjavila je Maya Berović. Dodala je još i da nije istina da joj je pravo ime Maida.

Inače ima Maida je jedno od najljepših arapskih imena , a u prevodu znači trpeza, sofra.

screenshot-1

“Izvinjavam se, a ko je Maida? Moje jedino i pravo ime je Maja” rekla je pop diva. Jedna od najvećih zvijezda na Balkanu objasnila je zašto je nakon tri godine pjevanja na ijekavici odjednom prešla na ekavicu.

“Vidim da veliki broj ljudi pokušava da okrene čitavu priču na nacionalnost, a to najviše mrzim od svega. Nisam ona osoba koja voli da se svađa i raspravlja, ali mi je bilo jako bitno da se neke stvari iskristališu. Pjesmu “Pauza” sam 2016. godine, otpjevala na ekavici jer sam do tada jako često imala problema kada sam radila numere sa autorima iz Beograda.

mayaya
Mislim da je svima poznato da tekstopisci u Srbiji pričaju, rade i pišu na ekavici, pa je teško kada pjevate po nekom drugom dijalektu. Iz toga razloga sam odlučila da više ne mijenjam tekstove radi jezične barijere nego da jednostavno pređem na ekavicu.” rekla je pjevačica. Na kraju je istakla da ne gleda na ljude po tome kako govore i koje su vjere.

maya
Pogledajte kako je izgledala prije operacija:

mayaa

mayaaya

maya-operacija

Novi.ba/Magazindan

Članak indeksiran 02. 09. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me