Raskrinkavanje.ba

Sportsport → "Messi ih je primorao da otkažu utakmicu protiv Izraela i hvala mu na tome"

06.06.2018
Tekst članka

Oglasio se predsjednik FS Palestine Reprezentacija Argentine odlučila je otkazati prijateljsku utakmicu protiv Izraela koja se trebala igrati za tri dana.

Palestinci su uputili mnoge apele prema Argentincima i Lionelu Messiju da se otkaže utakmica koja se trebala igrati u Jeruzalemu. Mnoge poruke iz Palestine uspjele su doći do Argentinaca koji su na kraju odlučili da neće igrati protiv Izraela iz poštovanja prema Palestincima koji već decenijama trpe zločine od strane Izraelaca.

Ova vijest je u teškim momentima barem malo uspjela da vrati osmijeh na lica stanovnika Palestine. Predsjednik Fudbalskog saveza Palestine, Jibril Rajoub, izjavio je da je Messi najzaslužniji što je se na kraju odgodio ovaj prijateljski susret.

"Fudbalski savez Argentine je otkazao ovu utakmicu jer ih je Lionel Messi forsirao i primorao da to učine. Izraelci su pokušali iskoristiti Messija i ostale njegove saigrače u političke svrhe, ali sam sretan što oni nisu na sjeli na to i hvala im na tome. Odabrali su pravi put", poručio je Rajoub.

Argentinski mediji su sinoć objavili da su Messi i Javier Mascherano bili najglasniji za odgađanje ove utakmice jer su shvatili da ovaj meč nije samo sportskog karaktera.

Članak indeksiran 08.06.2018. Zadnji put osvježen 08.06.2018.

Ocijenjeno u analizi