"MIGRANTI SU PAKISTANSKI VOJNICI" Stručnjaci upozoravaju da se u BiH odvija PODMUKAO PLAN

Izvor/medij: Srbija danas (.com)
Ocjena: Klikbejt Lažna vijest
Raskrinkano u: Bosnu nije “okupiralo desetine hiljada talibana koji napadaju RS”

Na ovaj način Crvena armija izbačena iz Avganistana

O ulasku migranata u BiH i problemima koje prave - ćuti se. O ovoj temi nisu hteli da se izjasne ni ambasador BiH u Pakistanu, Sakib Forić, ali ni ministarstvo inostranih poslova.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je ne čudi to što političko Sarajevo ćuti i sve u vezi s migrantima gura pod tepih:

 

Željka Cvijanović

Željka Cvijanović

Foto: Profimedia

- To lančano povlači odgovornost do samog rata. Kako su davana dokumenta? Ko je dolazio u ovu državu? Ko je bio na čelu kojih institucija ili koji ministar u to vreme? Kako su se obreli neki ovde? Kako su se oni koji su se obreli u BiH odjednom našli u velikim svetskim terorističkim napadima - upitala je Cvijanovićeva.

Primer za to je Pakistanac Halid šeik Muhamed koji je s kuvajtskim dokumentima ratovao u BiH, a nakon toga, sa BiH državljanstvom, 11. septembra 2001. godine organizovao teroristički napad u Americi. Zbog toga stručnjaci za bezbednost upozoravaju da se ne smeju potceniti migranti iz ove zemlje.

- To su pakistanski vojnici. Oni prave dugoročnu strategiju. Na ovaj način su sovjetsku Crvenu armiju izbacili iz Avganistana talibanskim pokretom. Ako ima države BiH treba da vidi leđa pakistanskom ambasadoru i treba od Pakistana da dobije podatke o 3.000 ljudi sa lažnim identitetom - poručio je ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

 

Migranti

Migranti

Foto: Profimedia

Isti stav u aprilu je izneo ministar bezbednosti Fahrudin Radončić. Najavljujući početak deportacije migranata u zemlje iz kojih dolaze posumnjao je tada da Pakistan neće sarađivati.

- Ako odbiju da sarađuju, ja ću tražiti da se pakistanski ambasador proglasi personom non grata u ovoj zemlji - poručio je Radončić. 

Međutim, dan kasnije, ambasador Pakistana, Muhamed Halid Rao, požalio se na Radončića bošnjačkom članu Predsedništva Šefiku Džaferoviću i ministarki inostranih poslova Biseri Turković. Zvaničnici SDA tada su se burno suprotstavili Radončićevom predlogu o deportaciji, pa je ova priča, navodi RTRS, čini se, završena i pre nego što je počela.

I srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je nedavno otkrio strašan plan migranata.

Članak indeksiran 02. 06. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me