Raskrinkavanje.ba

Top Danas → Ministarstvo odbrane Rusije: Narodna milicija DNR i LNR u kontraofanzivi uz podršku ruske avijacije

24.02.2022
Tekst članka

Narodna milicija DNR i LNR prešla je u kontraofanzivu uz podršku ruske avijacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Vojne grupacije DNR i LNR izvode napade po ukrajinskim položajima. Napad se vrši na Volnovahu, forsira se Severski Donjec“, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

On je naglasio da su oružane snage Donbasa uspele da probiju dobro opremljenu odbranu ukrajinske vojske i da je u toku kontraofanziva.Istovremeno, kako dodaje, ukrajinske snage nastavljaju da granatiraju gradove Donbasa i da među civilima ima i žrtava.

Preciznim gađanjem onesposobljava se ukrajinska vojna infrastruktura, gradovi su sigurni

Konašenkov je kazao i da ruska vojska preciznim gađanjem onesposobljava isključivo vojna infrastruktura, objekti protivvazduohplovne zaštite, vojni aerodromi i ukrajinska avijacija.Takođe je rekao i da sve jedinice ukrajinske vojske koje su položile svoje oružje nisu meta gađanja.

„Ruska vojska ni u jednom trenutku nije gađala gradove Ukrajine, bilo da je reč o raketnim, artiljerijskim ili vazdušnim napadima“, istakao je.Konašenkov je dodao i da ukrajinske pogranične službe nisu pružile nikakav otpor ruskim jedinicama, kao i da pojedine jedinice ukrajinske vojske napuštaju svoje pozicije ostavljajući oružje iza sebe.

Snage Narodne milicije LNR prešle kontakt liniju u području reke Donjec

Snage Narodne milicije LNR prešle su kontakt liniju u području reke Donjec i već se nalaze na suprotnoj obali, saopštio je portparol LNR.

„Naše snage su već sa druge strane reke što već mnogo toga govori. Nastavljamo da oslobađamo svoju zemlju. Zakoračio sam na zemlju na kojoj nisam stajao osam godina“, rekao je on.

Članak indeksiran 05.03.2022. Zadnji put osvježen 05.03.2022.

Ocijenjeno u analizi