MINISTRI JUPIĆ, PEKIĆ I ISAK POSJETILI KOMPLEKS RAVNE

Izvor/medij: Piramida sunca
Ocjena: Pseudonauka
Raskrinkano u: “Hajdemo u planine, hajdemo u tunele”: Mediji i ministri u morbidnoj kampanji Semira Osmanagića

U subotu 14.marta 2020. u Kompleksu Ravne, boravili su ministri u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, ministar zdravstva dr. Adnan Jupić, ministar MUP-a Dario Pekić i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Arnel Isak. Domaćin je bio direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić, a gosti su imali priliku da posjete Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, kao i park „Ravne 2“.

- Danas smo imali posebnu čast da ugostimo tri ministra iz Vlade ZDK, a jedan od povoda je svakako i situacija sa korona virusom, sa mjerama koje se poduzimaju, a mi u Fondaciji imamo razloge da ponudimo jedno proaktivno rješenje za naše građanstvo, a to su posjete tunelima Ravne koji imaju velike koncentracije negativnih jona, kao i šetnja i boravak u prirodi, gdje smo u posljednjih nekoliko dana izgradili nove staze kroz crnogoričnu šumu, a gdje ljudima nudimo da pojačaju svoj imunitet. Bilo nam je drago da pokažemo ministrima kako smo sve ovo uredili i koji je naš doprinos ovoj situaciji oko pojave korona virusa, a ja bih rekao i dugoročno i protiv svih drugih bolesti. – kazao je dr. Osmanagić.

Ministru Isaku ovo je bio prvi posjet Bosanskoj dolini piramida.

- Ovo mi je prvi posjet i imali smo priliku obići tunele, kao i dio parka „Ravne 2“. Prirodu moramo da čuvamo, a upravo ministarstvo na čijem sam čelu je u prošloj godini imalo mnogo javnih poziva namijenjenih zaštiti životne okoline, čemu se ovdje pridaje zaista značajna pažnja, a što je vidljivo i po aktivnostima i sadržajima koje smo vidjeli i obišli. Imamo zaista prirodne ljepote kakvih je malo, a moja preporuka je da naši građani posjete ova mjesta, Bosansku dolinu piramida, kao i druge prirodne ljepote na području našeg kantona, a ministarstvo će nastavit da izdvaja sredstva u okvirima svojih mogućnosti, koja će biti namijenjena zaštiti okoline, ali i ovakvim mjestima. – kazao je ministar Isak.

Ministar MUP-a ZDK Visočanin Dario Pekić od samog početka projekta istraživanja Bosanske doline piramida značajno je uključen i upoznat sa svime što se dešava u Visokom.

- Iskoristio sam ovu priliku i ovamo doveo i svoje kolege ministre iz Vlade ZDK. Imao sam priliku da pratim razvoj projekta od prvog dana i iz dana u dan je vidljiv ogroman napredak. Ovom prilikom bih pozvao sve naše sugrađane da dođu u posjet Bosanskoj dolini piramida, da posjete ove predivne lokacije u koje Fondacija zaista mnogo ulaže, a posebno sada u vremenu ovih epidemija i stresa, da iskoriste ovo vrijeme, kao i ove divne lokacije tunela Ravne, ali i brojnih staza u parku „Ravne 2“, te da uživaju u ovim prirodnim bogatstvima koja imamo, ali i u ljekovitim i svim drugim efektima koje nude ove lokacije. – kazao nam je ministar Pekić.

Galerija slika

 • Click to enlarge image image001.jpg
 • Click to enlarge image image002.jpg
 • Click to enlarge image image003.jpg
 • Click to enlarge image image004.jpg
 • Click to enlarge image image005.jpg
 • Click to enlarge image image006.jpg
 • Click to enlarge image image007.jpg
 • Click to enlarge image image008.jpg
 • Click to enlarge image image009.jpg
 • Click to enlarge image image010.jpg
 •  
Članak indeksiran 26. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me