'Mlade obitelji, dođite živjeti u naše selo i dat ćemo vam 450 tisuća kuna'

Izvor/medij: Večernji list
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Tamo su kuće od čokolade a prozori od marmelade…

Maleno selo s 240 stanovnika je samo jedno od mnogih u švicarskoj iz kojeg se obitelji masovno iseljavaju posljednjih godina.

Stanovnici malenog švicarskog sela Albinena 30. studenog odlučivat će o novoj politici prema kojoj bi useljenicima nudili novac kako bi se stalno nastanili u mjestu, piše Local.  TRBUHOM ZA KRUHOM Tužne scene u Banjoj Luci: Mladi napuštaju grad, no cilj im nije Njemačka Maleno selo s 240 stanovnika je samo jedno od mnogih u švicarskoj iz kojeg se obitelji masovno iseljavaju posljednjih godina. Iako je u mjestu mnogo vikendica, stalni stanovnici, a posebno mlade obitelji, često se odlučuju na odlazak.  1 / 17 Odljev duhova Imaju nekoliko uvjeta Samo u godinu dana mjesto su napustile tri obitelji s osmero djece zbog čega su morali zatvoriti školu. Plan lokalnog vijeća za useljavanje je da, pod određenim uvjetima, obiteljima koje se žele stalno naseliti u Albinenu daju 25 tisuća franaka (oko 160 tisuća kuna) po odrasloj osobi i 10 tisuća franaka (oko 65 tisuća kuna) po djetetu. To bi značilo da bi obitelj s dvoje djece dobila 70 tisuća franaka ili oko 450 tisuća kuna.  Kako bi se kvalificirali za dobivanje novca članovi obitelji moraju biti mlađi od 45 godina te moraju potpisati da će u selu živjeti najmanje 10 godina. Nekretnina ili zemljište koje kupuju u selu mora vrijediti najmanje 200 tisuća franaka i mora biti stalni dom, a ne vikendica.  Novac dobivaju nepovratno, a moraju ga vratiti jedino u slučaju ako napuste selo prije 10-godišnjeg roka. 

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/mlade-obitelji-do-ite-zivjeti-u-nase-selo-i-dat-cemo-vam-450-tisuca-kuna-1208945 - www.vecernji.hr

Članak indeksiran 30. 01. 2018 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me