MRZI SRBE OD 1993. godine, a 1999. URADILA JE NEŠTO STRAŠNO: Ovo je Severinina kampanja protiv Srbije!

Izvor/medij: Republika.rs
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Severina nije “optužila Srbe da su genocidan narod”

Severina Vučković šokirala je javnost izjavom da se u "Srebrenici dogodio genocid, ali da Srbija to ne želi da prizna da ne bi platila odštetu".

Sada se ispostavilo da je Vučkovićeva tri decenije vodila kampanju protiv Srbije, a da joj je ova držala sve vreme "gledala kroz prste".

Severina je ovoga puta na jednoj BiH televiziji potvrdila ono što je govorila u oktobru prošle godina da su Srbi genocidan narod, samo sad je otišla i korak dalje pa je rekla da Srbi ne žele da priznaju zločin zbog para!

- Na primer, ja sam sad ispala najgori ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid, što je bio genocid, kako god oni to nazivali: veliki zločin, mali zločin ili srednji zločin, ali radi se samo o tome, da ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebala platiti odštetu. Mislim da samo zbog toga oni (Srbija) ne priznaju da se to tako zove - istakla je u dahu i sa smeškom na licu hrvatska pevačica, kako bi se dodvorila sarajevskim medijimarekla je Severina na sarajevskoj televiziji. 

Podsetimo, krajem prošle godine poručila je da su Srbi izvršili genocid u Srebrenici i da za to treba da budu osuđeni.

Naime, ona je raskinula saradnju sa TV Una iz Banjaluke i to samo zato što suvlasnik tog medija Igor Dodik, sin srpskog člana predsedništva BiH.

- Ne želim da učestvujem u projektu koji ima veze sa Dodikom, osobom koja vređa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid - rekla je Severina za hrvatski "Večernji list" i dodala da je bila zainteresovana da na pomenutoj televiziji pokrene svoj šou sve dok nije saznala ko je njen suvlasnik.

Malo pre te skandalozne izjave, Severina je sramno se obrušila na patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija.

Sa antisrpskom propagandom počela je još davne 1993. godine.

Ona je tada pevala na skupovima Tuđmanove HDZ, a kasnije se pravdala da je bila naterana.

- Ja sam imala 21 godinu i nisam imala pravo da kažem "ne" - pokušavala je kasnije da se opere Severina.

Svim srcem je bila uz Franju Tuđmana, nosila je majice sa njegovim likom, a javno je podržavala Albance s Kosova u borbi protiv, kako je govorila, srpske okupacije.

Kada je 1999. godine snimila album "Ja samo pjevam", na njemu se našla i pesma "Dodirni mi kolena" grupe "Zana". Hrvatska pevačica je tada sve šokirala objašnjenjem zašto se opredelila baš za tu numeru.

To nije pesma beogradske grupe "Zana", nego albanske autorke Zane Nimani. Snimila sam je u znak podrške albanskom narodu u borbi za oslobođenje Kosova od srpske okupacije - rekla je tada Severina.

Trebalo da se pojavi na godišnjici "Oluje"! 

Svi ovi antisrpski ispadi su se brzo zaboravili, pa je Vučkovićeva izgradila veliku karijeru u Srbiji, punila je koncertne hale i gradske trgove, a uzimala je ogromne honorare na velikim manifestacijama širom naše zemlje.

U isto vreme, planirala je 2009. godine da zapeva na proslavi 14. godišnjice "Oluje" u Kninu!

Koncert je bio zakazan, Seve je bila spremna da slavi zločin nad Srbima, ali tamošnje vlasti su joj otkazale nastup jer, kako su naveli, "sedi na dve stolice". Htela je, naime, tog avgusta da peva na proslavi "Oluje", a samo tri meseca kasnije da pravi koncert u Beogradu!?!

- Jadranka Kosor me je pozvala da pevam u Kninu za "Oluju". Po gradu su već imali plakate, a onda je iz državnog vrha došlo obaveštenje da je koncert otkazan. Kada su ljudi pitali zašto je otkazan, Vlada je odgovorila "zato što Severina ima koncert u Beogradu za tri meseca"... Vidite kako neko može lako da vam otkaže koncert samo zato što je na vlasti. Osetila sam se potpuno nemoćno - kukala je tada Severina.

Slala uvredljive poruke patrijarhu!

Pevačica je izjavila i da želi da glumi Dunju, ženu Ante Gotovine, u filmu koji hrvatskog zločinca predstavlja kao heroja. Istovremeno, srpskog generala Ratka Mladića uporedila je sa Hitlerom!?! Da njenom sramnom ponašanju nema kraja, pokazala je i nedavno kada je uznemiravala srpskog partrijarha Porfirija jer je on navodno prijatelj sa njenim bivšim verenikom Milanom Popovićem.

- Pope, pope, družiš se sa krimosima- pisala je Seve patrijarhu.

Nakon što je javnost saznala da ga je proganjala i zahtevala izvinjenje, Seve je izjavila: "Neka se on radije pokaje za svoje grehe i pomoli za spas svoje duše. Trebaće mu!"

Severinine akcije protiv Srbije! 

1993. pevala za HDZ, a mediji su pisali i da je nosila majicu sa likom Franje Tuđmana
1999. snimila pesmu "u znak podrške albanskom narodu u borbi za oslobođenje Kosova od srpske okupacije"
2006. godine se nudila da glumi u filmu koji hrvatskog zločinca Ante Gotovinu predstavlja kao heroja
2009. htela da peva na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Kninu
2021. (mart) srpskog generala Ratka Mladića nazvala Hitlerom
2021. (septembar) vređala patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija
2021. (oktobar) optužila Srbe da su genocidan narod

 

Članak indeksiran 21. 01. 2022 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me