Musliman oženio Srpkinju i preselio se u Beograd: Kada vidite šta je uradio neće vam biti dobro (VIDEO)

Izvor/medij: Dobar Dan
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Može gore i od tabloida

Dinčer Karapičak je turski vloger koji se oženio Srpkinjom i trenutno živi u Beogradu. On je napravio jedan izuzetan film o Begradu i svim turističkim znamenitostima ovoga grada.

 

Naime, Turčin je predstavio sve ono što je njemu u Beogradu bilo najzanimljivije.
On je istakao da mu je Beograd jedan od najljepših gradova u Evropi a kako mu je supruga Srpkinja to je dodatni razlog zbog kojeg voli Beograd. Rekao je da pomalo zna srpski jezik i da mu oko toga pomaženjegova supruga.

Ovaj Turčin je inače živio u Istanbulu prije Beograda.

Istanbul , nekada poznat kao Bizant i Carigrad je najnaseljeniji grad u Turskoj i gospodarsko, kulturno i povijesno središte zemlje. Istanbul je transkontinentalni grad u Euroaziji, prostran tjesnac Bospor (koji dijeli Europu i Aziju) između Mramornog mora i Crnog mora. Njegova trgovačka i povijesna jezgra leži na europskoj strani, a oko trećina stanovništva živi u predgrađima na azijskoj strani Bospora. S ukupnim brojem stanovnika od oko 15 milijuna stanovnika u svom velegradskom području, Istanbul je jedan od najnaseljenijih gradova na svijetu, rangiran kao četvrti najveći grad u svijetu i najveći europski grad. Grad je administrativno središte istanbulske gradske općine (u sastavu provincije Istanbul). Istanbul se smatra mostom između Istoka i Zapada.

Osnovan pod imenom Byzantion (Βυζάντιον) na rtu Sarayburnu oko 660. godine prije Krista, grad je porastao u veličini i utjecaju, postajući jedan od najvažnijih gradova u povijesti. Nakon što je obnovljen kao Konstantinopol 330. godine, služio je kao imperijalna prijestolnica gotovo 16 stoljeća, za vrijeme rimske / bizantske (330–1204), latinske (1204–1261), vizantijske (1261–1453) i osmanske palaiologa. (1453–1922) carstva. [13] Bio je ključan u napretku kršćanstva tijekom rimskih i bizantskih vremena, prije nego što su Osmanlije osvojili grad 1453. godine i pretvorili ga u islamsko uporište i sjedište osmanskog kalifata.

Strateški položaj grada na povijesnom putu svile, željezničkim mrežama prema Europi i Bliskom istoku, te jedini morski put između Crnog mora i Sredozemlja, stvorio je kozmopolitsko stanovništvo.

Iako je Ankara umjesto turske prijestolnice nakon turskog rata za nezavisnost izabrana za novu tursku prijestolnicu, a ime grada promijenjeno u Istanbul, grad je zadržao svoju važnost u geopolitičkim i kulturnim pitanjima.

Stanovništvo grada deset puta se povećalo od 1950-ih godina, jer su se doselili migranti iz cijele Anatolije i gradske granice su se proširile kako bi ih prilagodile. Umjetnički, glazbeni, filmski i kulturni festivali utemeljeni su krajem 20. stoljeća, a grad je i danas domaćin. Poboljšanja infrastrukture dovela su do složene prometne mreže u gradu.

 

  • TAGS
Članak indeksiran 11. 03. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me