Na Vracama i Hrasnom smo snimili Horde zla i Manijake kako sa palicama ulaze u autobuse i kreću u Banjaluku da naprave nerede!

Izvor/medij: Source.ba
Ocjena: Klikbejt Ispravljeno
Raskrinkano u: Klikbejt kad mu vrijeme nije

Srbijanski list "Alo" donio je skandalozan tekst u kojem je pisao o protestima koji se spremaju u Banjaluci i Sarajevu, povodom ubistava Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Naime, ovaj list je napisao kako je u sarajevskim naseljima Bistrik, Vraca i Hrasno trenutno parkirano između 50 i 60 autobusa koji će u petak, 5. oktobra, krenuti prema Banjaluci.

Cilj je, prema pisanju ovog lista, da se naprave veliki neredi pred Opće izbore u BiH, te da se sruši režim Milorada Dodika i naprave neredi na prostoru RS-a.

Isti list danas je donio naslovnicu na kojoj piše kako "Bakir Izetbegović šalje najzloglasnije navijače na Balkanu da sruše Milorada Dodika".

"Dnevnice variraju od toga ko je koliko 'lud', što je čovek luđi i spreman veću glupost da napravi, dnevnica je veća. Takođe se plaća gorivo onima koji idu svojim automobilima, sve ostale pokupiće autobusi", ističe se u tekstu ovog beogradskog lista.

Alo navodi da je "veliki broj elektronskih medija u Federaciji BiH ovih dana više zainteresovan za banjalučki Trg Krajine nego za svoje probleme, pa su neki izašli u javnost sa naslovima: 'Pobjeda na njihovom terenu'". Pretpostavlja se da tom prilikom nisu pratili katalonske medije koji su nakon sinoćnje pobjede Barcelone na Wembleyju protiv Tottenhama, u okviru fudbalske Lige prvaka, napisali "Pobjeda na njihovom terenu".

Šta je to Alo pisao, možete pročitati OVDJE.

Kamera Source.ba portala danas je obišla spomenute lokacije na Vracama i Hrasnom, te smo uspjeli snimiti autobuse i navijače koji će se uputiti prema Banjaluci kako bi napravili nerede.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

Članak indeksiran 05. 10. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me