Nacionalna bezbjednost SAD-a o Trivićevoj: Antiruski i potpuno zapadno orijentisan političar

Izvor/medij: Prijedor24h
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Još jedan lažni dokument kao “dokaz” da Jelena Trivić sarađuje sa SAD-om

-

Agencija za nacionalnu bezbjednost SAD-a u zvaničnom dopisu jasno je obrazložila kako PDP-ovog kandidata za predsjednika Republike Srpske Jelenu Trivić vidi kao antiruskog i potpuno zapadno orijentisanog političara.

U pomenutom dopisu, Džordž Dejvis, pomoćnik direktora za politiku i evidenciju dalje detaljno navodi i ostale Trivićeve predispozicije.

„Mogla bi se efikasno koristiti u tranziciji Vlade Republike Srpske po pitanju tekućih problema koje ista stvara organima BiH. Spremna za angažovanje, prihvata izazove, svjesna rizika preuzimanja vlasti“, navodi se između ostalog u dopisu.

Dejvis ističe kako je prvi kontakt sa PDP-ovom Trivićevom ostvaren 2011. godine tokom Bečke međunarodne konferencije Strategija EU za Dunavski region – perspektiva za budućnost.

S obzirom na navode u medijima, kao i tvrdnje zvaničnika Srpske kako opozicija, a u prvom redu Jelena Trivić blisko sarađuje sa stranim agenturama, ovim dopisom se pomenuto potvrdilo po ko zna koji put.

„Ona insistira na korištenju njemačkih diplomatskih kanala i organizacija sa kojima ima značajnu saradnju“, navodi se u dopisu, a što je potvrdilo i Trivićevo sastajanje sa nelegitimnim visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom.

U dopisu je crno na bijelo izneseno da opoziciju, tačnije PDP finansira vlada SAD-a i Britanije.

Između ostalog, pored finansijske podrške, na retoriku PDP-a direktno utiču centri moći Zapada.

Jelena Trivić, kao kandidat za predsjednika Srpske, propagirajući lažni patriotizam, obavezala se da neće izdati tihu podršku diplomatije SAD-a, dok te iste Sjedinjene Američke Države uvode sankcije sadašnjem rukovodstvu Srpske.

(Patriote Srpske)

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Izvor: patriote.rs/ATV

Članak indeksiran 28. 09. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me