Raskrinkavanje.ba

Direktno24h → NAJMODERNIJI NA SVIJETU: Evropa hoće da pukne od ljubomore… Pogledajte šta je Erdogan večeras otvorio…

17.11.2017
Tekst članka

Svečanom ceremonijom danas je u Trabzonu, gradu na obali Crnog mora otvoren stadion turskog prvoligaša Trabzonspora, a radi se o najmodernijem fudbalskom kompleksu koji je podignut na nasutoj površini Crnog mora, javlja Anadolu Agency (AA).

Sportski kompleks Akyazi u okviru kojeg se nalazi i novi stadion turskog prvoligaša Trabzonspora, izgradio je vladin Ured za izgradnju stambenih objekata (TOKI).

 

Nakon nasipanja jednog dijela mora, u Trabzonu je 24. oktobra 2013. godine postavljen kamen temeljac za izgradnju ovog kompleksa, a na ceremoniji otvaranja obratio se turski predsjednik Erdogan.

Erdogan je podsjetio na sastanak katarskim emirom Sheikhom Temimom Hamadom al Tanijem i potpisivanje 15 sporazuma.

Turski predsjednik je kazao kako je otvorenje zasjenjeno terorističkim napadom u Kayseriju.

 

“Zbog intenzivnih terorističkih aktivnosti koje traju već 1,5 godina, ne možemo osjetiti istinsku radost. Jedan od ciljeva terora je našu zemlju i narod odvratiti od njegovih ciljeva i zarobiti ga u svoje isprazne realnosti. Nećemo pasti u tu zamku”, poručio je Erdogan.

Prema njegovim riječima, Turska će nastaviti realizaciju projekata i napredovanje ka zacrtanim ciljevima.

Erdogan je istakao kako će borba protiv terorističkih ogranizacija u Turskoj biti nastavljena.

“Podstičite koliko želite na teror, ovaj narod nećete moći podijeliti! Vjerujem da koliko god oni budu trčali teroru, moj će narod trčati jedinstvu. Bit ćemo jači i nastavit ćemo dok ne ostane niti jedan od njih”, izjavio je Erdogan.

Članak indeksiran 20.11.2017. Zadnji put osvježen 20.11.2017.

Ocijenjeno u analizi